Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν - Κινητοποίηση 11/7/2019

 

Σε κινητοποίηση για τον τραγικό θάνατο-δολοφονία της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκ. Κασαρτζιάν καλεί η "Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων" της Αθήνας. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και καλείται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Όπως αναφέρει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων: "Ο τραγικός θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο της Νίκαιας δεν ήταν τυχαίος. Είναι μία δολοφονία με πολλούς ηθικούς αυτουργούς.

- Τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας που ακολούθησαν μια πολιτική υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης  επανέφεραν την παλαιότερη εγκύκλιο Γεωργιάδη της ΝΔ, αντί να προσλάβουν το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας το λιγοστό υπάρχον προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα». Παράλληλα οι  αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. 

- Τα «δουλεμπορικά κυκλώματα της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά», που ανθούν και θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των γυναικών γιατί δεν υπάρχει άμεση χορήγηση άδειας νόμιμης παραμονής στους/στις μετανάστες/στριες και πλήρη δικαιώματα. Παράλληλα τα κυκλώματα αυτά δεν τα ακουμπά κανείς εξαιτίας των σχέσεων τους με τα ψηλά κλιμάκια των νοσοκομείων. 

- Τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Είναι ενδεικτικό ότι τρείς μόλις μέρες πριν το τραγικό περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με έγγραφό του «εξουσιοδοτεί» 5μελή επιτροπή του Σωματείου των Αποκλειστικών για να πραγματοποιεί ελέγχους νομιμότητας. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των «νόμιμων» αποκλειστικών κυνηγούν τις «παράνομες» αποκλειστικές, αντί να τις γράφουν ως μέλη τους και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους, ενώ ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΠΟΕΔΗΝ δεν έκανε ποτέ τίποτα διαφορετικό.

Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους και όλες

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη γίνει, καλεί σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ, (Σταδίου 29).

Δικαιοσύνη για το τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν!

  • Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη  

  • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

  • Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

  • Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία

  • Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία, όχι τα θύματά τους

Η γραμματεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων