Video: στο άπαρτο κάστρο της Κερατέας

Στεκόμαστε με σεβασμό στον αγώνα της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη βάρβαρη καταστολή. Η μάχη της Κερατέας αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παραδείγματα κοινωνικής πάλης ενάντια στην ταπείνωση των εργαζομένων και της φύσης, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η Κερατέα κατακτά μια καινούργια περηφάνια αντίστασης στη σύγχρονη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, σκιαγραφεί τη δυνατότητα νίκης του κινήματος και ανατροπής της επίθεσης.

Σε μια περίοδο, όπου το κίνημα στην Κερατέα αντιμετωπίζει την πιο σκληρή καταστολή, αλλά και τη συστράτευση όλων των μηχανισμών του συστήματος και των κυρίαρχων ΜΜΕ για να το συκοφαντήσουν, η εφημερίδα της ανεξάρτητης αριστεράς ΠΡΙΝ θέλοντας να συμβάλλει στο να ακουστεί η φωνή των ίδιων των κατοίκων της Λαυρεωτικής, διοργάνωσε συνέλευση-συνέντευξη και δημόσια συζήτηση με αγωνιστές της Λαυρεωτικής στο μπλόκο της Κερατέας, στο «Άπαρτο Κάστρο» όπως ονομάζουν οι ίδιοι το περίπτερό τους στο μπλόκο.

Από αυτή την πολύωρη συνέλευση-συζήτηση με τους αγωνιστές, δημιουργήθηκαν 3 θεματικά video με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των κατοίκων-αγωνιστών της Κερατέας.

 

Δείτε εδώ τα video: