93 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

«Στους μπολσεβίκους αξίζει η αιώνια τιμή γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος έβαζαν το ζήτημα της σοσιαλιστικής επανάστασης ως άμεσο πρακτικό ζήτημα πάλης». Ρόζα Λούξεμπουργκ

Συμπληρώνονται στις 7 Νοέμβρη (με το ισχύον ημερολόγιο) 93 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, την επανάσταση που σημάδεψε και σημαδεύει ανεξίτηλα τους αγώνες των εργαζομένων για τη χειραφέτηση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της ατομικής ιδιοκτησίας και της κοινωνικής και πολιτικής καταπίεσης, για την κομμουνιστική απελευθέρωση και το βασίλειο των “ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών”.

Για όλους εμάς, εργαζόμενους και διανοούμενους, νέους και ανθρώπους της τέχνης, αγωνιστές της επαναστατικής Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, η “έφοδος των Μπολσεβίκων στον ουρανό” παραμένει ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Εμπνεόμαστε από το εξεγερτικό πνεύμα του Οκτώβρη, από την πρώτη νικηφόρα επαναστατική απόπειρα της εργατικής τάξης απέναντι στην κοινωνία του κεφαλαίου, από τους δρόμους που έκαναν δυνατή την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας.