7/12: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την ανεργία και την επισφάλεια

Δεκάδες συλλογικότητες ανέργων, επισφαλώς εργαζομένων, σχήματα και εργατικές κινήσεις σε κλάδους, εργατικές λέσχες και παρεμβάσεις υπογράφουν και καλούν στην ημέρα Πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, την παραμονή της 24-ωρης Απεργίας (8/12). Ήδη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε 7 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βέροια, Ηράκελιο, Χανιά), ενώ στο κάλεσμα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών-συμμετοχών από συλλογικότητες.

Όπως αναφέρει η πρώτη ανακοίνωση των διοργανωτών:

"Εμείς οι άνεργοι εργαζόμενοι που βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την διάλυση της ζωής μας οφείλουμε και μπορούμε να σηκώσουμε το γάντι σε αυτή την σύγκρουση που μαίνεται. Να αμφισβητήσουμε τους σιδερένιους νόμους της εκμετάλλευσης, των μνημονίων και της ΕΕ! Και εμείς, η γενιά της ανεργίας του 50% και της μετανάστευσης, Που η μόνη πραγματικότητα που έχουμε ζήσει είναι οι part-time δουλειές, η απλήρωτη εργασία και τα μαύρα μεροκάματα. Εμείς που πάνω μας δοκιμάζονται όλες οι συνταγές του εργασιακού μεσαίωνα, voucher-κοινωφελής εργασία-λευκές νύχτες-εκ περιπτροπής εργασία. Θα είμαστε αυτοί που θα τον ανατρέψουμε!

Συντονίζουμε τη δράση μας και συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μαζί με τα σωματεία, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις εργατικές συλλογικότητες για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Ετοιμάζουμε αγωνιστική εβδομάδα και προετοιμάζουμε την απεργία στις 8/12! Συνεχίζουμε με πολύμορφες δράσεις, με σχεδιασμό μάχης και κλιμάκωσης!

Καλούμε σε Ημέρα Δράσης στις 7.12 σε όλη την Ελλάδα!

Αθήνα: Υπoυργείο Εργασίας / 18:00
Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αγίας Σοφίας / 18:00
Ιωάννινα: Περιφέρεια Ηπείρου / 18:30
Πάτρα: Ρ. Φεραίου & Γεροκωστοπούλου
Βέροια: Πλατεία Δημαρχείου / 18:00
Ηράκλειο: Λιοντάρια / 18:00
Χανιά: Κτήριο ΟΑΕΔ / 8:00

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις τώρα.
  • Να καταργηθούν τα προγράμματα σκλαβιάς ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για το συντονισμό