3ο Συνέδριο ΝΑΡ: Θεματική ημερίδα διαλόγου στις 19/10 στην Αθήνα

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις δύο κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις – συζητήσεις του ΝΑΡ ενόψει του 3ου συνεδρίου του. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Νοέμβρη και 1 Δεκέμβρη. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοέμβρη, στον ίδιο χώρο.

Το θέμα της εκδήλωσης στις 19 Οκτώβρη είναι η συζήτηση «Για μια σύγχρονη κομμουνιστική στρατηγική και επαναστατική τακτική: Για την "κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων"».

Η εκδήλωση, με την παρουσίαση των πολιτικών θέσεων του ΝΑΡ για το θέμα, αλλά και τις παρεμβάσεις πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού κινήματος και μαχόμενων διανοούμενων, υπηρετεί την επιδίωξη ενός ανοικτού διαλόγου με όλους όσους αναζητούν και αγωνίζονται για μια σύγχρονη συλλογική απόπειρα κομμουνιστικής προγραμματικής και πολιτικής επανεκκίνησης, αναζητούν έμπρακτα την υπόθεση του υποκειμένου συνολικά και του κόμματος πιο συγκεκριμένα.

Ταυτόχρονα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εσωοργανωτική προσυνεδριακή διαδικασία. Ο πρώτος κύκλος παρουσίασης της «πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης» έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις Οργανώσεις Βάσης πανελλαδικά και  στις ΟΒ του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. διεξάγεται αυτές τις μέρες ο 2ος και 3ος κύκλος συζήτησης πάνω στις Θέσεις της Π.Ε. και τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα.

Χαρακτηριστικά στην Ήπειρο, μετά τις δύο ολομελειακές συνεδριάσεις σε επίπεδο Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου το Σαββατοκύριακο 28-29/9, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος συνεδριάσεων στις Οργανώσεις Βάσης της περιοχής. 

Επίσης, έχει ξεκινήσει ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος στον ειδικό χώρο της ιστοσελίδας του ΝΑΡ, ενώ σε μια σειρά οργανώσεις και πόλεις έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες συσκέψεις με αγωνιστές για την συζήτηση των προσυνεδριακών ντοκουμέντων του 3ου Συνεδρίου.