3ο Συνέδριο ΝΑΡ: Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Η 2η κεντρική εκδήλωση διαλόγου του ΝΑΡ το Σάββατο 9 Νοέμβρη στην Αθήνα, (ΑΣΟΕΕ, ώρα 6.00 μ.μ.)

Με την δεύτερη μεγάλη συζήτηση – ημερίδα το ερχόμενο Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ, με αντικείμενο το επαναστατικό πολιτικό υποκείμενο και το κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, κλιμακώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος του ΝΑΡ, ενόψει του 3ου συνεδρίου του. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 29-30 Νοέμβρη και 1 Δεκέμβρη. Στην ημερίδα του Σαββάτου 9 Νοέμβρη θα εισηγηθεί εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής ο σ. Βασίλης Μηνακάκης και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από διανοούμενους και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε πολλές άλλες πόλεις:

  • Στην Κεφαλονιά, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Αλ. Αναγνωστάκη, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ
  • Στα Γιάννενα πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. εκδήλωση σχετικά με την πρόταση προγραμματικής διακήρυξης και τις θέσεις της Π.Ε. για το 3ο συνέδριο του ΝΑΡ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με ομιλητή τον Κώστα Μάρκου, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ.
  • Στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται εκδήλωση στις 11 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με εισηγητές τους Αντώνη Δραγανίγο από την Π.Ε. του ΝΑΡ και Αποστόλη Ασπράγκαθο από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και θέμα «Για μια σύγχρονη Κομμουνιστική στρατηγική και επαναστατική τακτική: Για την "κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων"». 
  • στην Πάτρα, η προσυνεδριακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Εισηγητής, ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ. Θα παρέμβουν ο Ευτύχης Παπαδοπετράκης, πανεπιστημιακός, ο Βασίλης Κακαρούμπας, δάσκαλος και ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, φυσικός-συγγραφέας.
  • στα Χανιά την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με ομιλητή τον Άγγελο Χάγιο, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ.
  • στο Ρέθυμνο, την Πέμπτη 21/11 στις 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, με θέμα «Για τον κομμουνισμό στον 21ο αιώνα. Στην εποχή της κρίσης αλλά και των μεγάλων επαναστατικών δυνατοτήτων, συζητάμε για τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική, μέσα από τις θέσεις και την προγραμματική διακύρηξη του 3ου συνεδρίου του ΝΑΡ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην αίθουσα Θεατρικού Σταθμού (ΚΤΕΛ) με ομιλητή τον Αντώνη Δραγανίγο, μέλος της ΠΕ ΝΑΡ.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε Ηγουμενίτσα, ΚέρκυραΑργυρούπολη (από τις Οργανώσεις των Νότιων Συνοικιών της Αθήνας) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (στο Ηράκλειο) από την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ν.Κ.Α., ενώ στην Αθήνα έχει πραγματοποιηθεί ήδη η 1η θεματική εκδήλωση διαλόγου στις 19/10 στην ΑΣΟΕΕ. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη και στα Τρίκαλα-Καρδίτσα και σε συνοικίες της Αθήνας.

Παράλληλα προχωρά ο κύκλος των προσυνεδριακών συνεδριάσεων των οργανώσεων βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ, ενώ πραγματοποιούνται και πολλές συσκέψεις με εργαζόμενους και νέους σε γειτονιές και από οργανώσεις. Συνεχίζεται επίσης ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος (Δείτε όλα τα άρθρα εδώ: http://www.narnet.gr/3o_synedrio_page).

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της έναρξης μεγάλης οικονομικής εξόρμησης του ΝΑΡ από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Το ΝΑΡ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς να ενισχύσουν, ακόμα και από το υστέρημά τους, την προσπάθειά του.