1η Μάη 2010: Οργή λαού-μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις

 
.
Πολύ μεγάλη ήταν η ταξική συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο-Αθήνα και στην Καμάρα-Θεσσαλονίκη. Από νωρίς χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν τους τόπους των συγκεντρώσεων. Εργαζόμενοι, μπλοκ σωματείων, συλλογικότητες του μαζικού κινήματος και οι οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς συγκρότησαν την μεγαλύτερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στο Μουσείο.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00, όταν είχαν αποχωρήσει από το σημείο οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν με πορεία στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στο Σύνταγμα βρίσκονταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στην ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο μίλησαν εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ χαιρέτησαν μετανάστες, εκπρόσωποι σωματείων από το εξωτερικό.
1may_3.jpgΛίγο μετά τις 12.00 η συγκέντρωση του Μουσείου ξεκίνησε την πορεία της. Πολύ μαζική και πυκνή, σε κλίμα μάχης, η πορεία μέσω Πατησίων και Σταδίου έφτασε στη Βουλή. Η θλιβερή ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είχε ήδη τελειώσει την συναυλιακή φιέστα τους στην Πλ. Κλαυθμώνος όταν η πορεία του Μουσείου περνούσε από το σημείο. Στο ύψος της Βουλής, με εντολή της κυβέρνησης, δυνάμεις των ΜΑΤ έφραξαν το δρόμο με κλούβες και διμοιρίες, εμποδίζοντας προκλητικά τη συνέχιση της πορείας πρός τα γραφεία της Ε.Ε.
Πολύ μαζικά ήταν τα μπλοκ του ΝΑΡ και της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ μαχητικά και πυκνά ήταν και τα μπλόκ των φοιτητικών συλλόγων.