Όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα! Αγώνες τώρα για την ανατροπή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα.
  • Όχι στα προεκλογικά ψέματα της άθλιας αντιλαϊκής συγκυβέρνησης.
  • Καμία αναμονή! Αγώνες τώρα για την ανατροπή!

Η συμφωνία της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την τρόικα περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία και τους εργαζόμενους. Οι προεκλογικοί «πανηγυρισμοί» του Σαμαρά και Βενιζέλου δεν μπορούν να κρύψουν την βάρβαρη πραγματικότητα, την οποία η ίδια η τρόικα μέσω ανακοίνωσης εξαγγέλλει: η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προωθήσει τα ακόμα σκληρότερα αντεργατικά μέτρα μετά τις εκλογές, με νέο «πακέτο» το Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… «οι μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας καθυστερούν, αλλά οι αρχές έχουν δεσμευθεί να τις υλοποιήσουν σταδιακά εντός του 2014».

Στα πλαίσια της συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης-τρόικα περιλαμβάνεται η υλοποίηση της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, των δεκάδων αντιδραστικών δηλαδή προτάσεων για την απελευθέρωση της αγοράς… με πρώτο μέτρο την μείωση των  εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και τους φόρους υπέρ τρίτων που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες.

Η περίφημη συμφωνία για την οποία πανηγυρίζουν επικοινωνιακά η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι δεν είναι τίποτε άλλο από την προώθηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, με άμεσα τα εξής:

  • νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και νέες ελαφρύνσεις για τους εργοδότες.
  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με κλειδί την «επαναστελέχωση» του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και νέες απολύσεις στο δημόσιο, από τον Σεπτέμβριο. Νομιμοποίηση του λοκ-άουτ κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων
  • «Απελευθέρωση» της αγοράς γάλακτος καταδικάζοντας σε μαρασμό τους γαλακτοπαραγωγούς και απελευθέρωση τιμών των φαρμάκων.
  • Το ίδιο το «πρωτογενές πλεόνασμα» που αποτελούσε την «μεγάλη πρόοδο» που παρουσίαζε ο Σαμαράς και θα μοιράζονταν στο λαό, παρακρατήθηκε σχεδόν ολόκληρο για την αποπληρωμή του χρέους. Πήγε δηλαδή στους δανειστές και τοκογλύφους, αφήνοντας κάποια ψίχουλα για προεκλογική «φιλανθρωπία» σε αστέγους, ανέργους και νεόπτωχους, ως ασπιρίνη στην καταστροφή, … Βέβαια δόθηκε επίδομα στους ένστολους πραιτοριανούς…

Μάλιστα η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων άμεσα στη Βουλή, μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ώστε γρήγορα να αρχίσει η εφαρμογή τους και η ψήφισή τους να απέχει χρονικά από τις εκλογές…

Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να μπουν στη μάχη. Καμία αναμονή. Τα συνδικάτα πρέπει να οργανώσουν την αντίσταση και αντεπίθεση, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα. Οι επιτροπές αγώνα, τα ταξικά και μαχόμενα σωματεία, οι συλλογικότητες στις γειτονιές και οι κινήσεις αγώνα, όλο το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσουν στη νέα πρόκληση.

Πρώτος σταθμός είναι η μέρα ψήφισης των νέων μέτρων στα τέλη Μαρτίου, όπου το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με απεργία, διαδηλώσεις και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Δεύτερος σταθμός είναι η 1η Απρίλη, μέρα που συνέρχεται το Ecofin, οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. στην Αθήνα, στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας.

Να μην περιμένουμε τις ξέπνοες διαμαρτυρίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Διαδηλώσεις-καταλήψεις και απεργία με πανεργατικό συντονισμό και αποφασιστικότητα. Πανεργατική κινητοποίηση και απεργίες τώρα με κλιμάκωση προς τις 9 Απρίλη (πανεργατική απεργία που ψήφισε η ΓΣΕΕ) και μετά.

Να δώσουμε τώρα τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησής τους.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 21/3/2014