Ψήφος ελπίδας και ανυπακοής σε όλη την Ελλάδα

 

Πάνω από 2.200 αγωνιστές/στριες στα ψηφοδέλτια της ανυπότακτης αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε Περιφέρειες και Δήμους. 

Κινήσεις σε 12 Περιφέρειες και πάνω από 30 δήμους στηρίζει η μαχόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά.

Πανελλαδικό κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα του ανυποχώρητου ανατρεπτικού αγώνα

Ισχυρό μήνυμα ανυπακοής, ελπίδας για τους αγώνες του αύριο και ανάπτυξης του πανελλαδικού κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δίνουν τα ψηφοδέλτια που κατέθεσαν οι αριστερές, αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε δήμους και περιφέρειες. Ψηφοδέλτια μάχης, ένα πραγματικό ρεύμα αντίστασης και αγώνα, με τη συμμετοχή 2.200 και πλέον αγωνιστών.
Με συνδυασμούς στις 12 από 13 περιφέρειες και σε πάνω από 30 δήμους της Αττικής και της περιφέρειας, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 30% περίπου του πληθυσμού, επιτεύχθηκε ένας πραγματικός άθλος που στηρίζεται στην πανστρατιά των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Αυτή η δυναμική είχε σαν αποτέλεσμα να ξεπεραστούν τα αλλεπάλληλα γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια και το αντιδημοκρατικό πλαίσιο συμμετοχής στις τοπικές εκλογές, καθώς οι κινήσεις όχι μόνο δεν δέχονται καμιά κρατική χρηματοδότηση, αλλά υφίστανται και τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο από μεριάς του κράτους.

Μια «ανυπόταχτη πολιτεία» που ζητά ψήφο «αντάρτικη», ανοιχτή και αισιόδοξη θα δώσει τη μάχη των εκλογών με τον νου στο αύριο των κοινωνικών αγώνων και της πάλης για την ανατροπή, απέναντι στον κόσμο του κεφαλαίου. Ο κόσμος της είναι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των εργατικών σχημάτων και των Παρεμβάσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι μαχητές της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των κινημάτων για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών. Οι νέοι της ΕΑΑΚ και της πάλης ενάντια στην ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα. Έχει το αποτύπωμα των πρωτοπόρων αγωνιστών στα κινήματα της γειτονιάς, των εργατικών λεσχών, των πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Περιλαμβάνει επιστήμονες, καλλιτέχνες, μέλη αντιφασιστικών και αντιπολεμικών κινήσεων, μέλη του φεμινιστικού και του LGBTQI+ κινήματος. Ενώ, ξεχωρίζει η συμμετοχή των νέων και των γυναικών που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 50% (Κερατσίνι, Ζωγράφου).

Στο ρεύμα που συγκροτεί αυτή η «ανυπόταχτη πολιτεία» πρωταγωνιστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά δεν είναι μόνη. Διαμορφώνεται μια πραγματική συμπόρευση με δυνάμεις που αποχώρησαν το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΕΕΚ, το Ξεκίνημα κ.α.

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Αγία Παρασκευή:

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Με επικεφαλής τον Θάνο Ανδρίτσο και 39 αγωνιστές, με τη συμμετοχή των γυναικών να φτάνει το 45%, παρεμβαίνει η κίνηση που είχε εκλέξει δημοτικό σύμβουλο.

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό:

 

Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Με επικεφαλής την Γεωργία Νίκα και πολυπληθές ψηφοδέλτιο αγωνιστών δίνει τη μάχη της επανεκλογής δημοτικού συμβούλου η κίνηση.

Δήμος Αθήνας

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο

Με επικεφαλής την Ντίνα Ρέππα και με πλήρες ψηφοδέλτιο 67 αγωνιστριών και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δίνει για πρώτη φορά τη μάχη η νέα κίνηση στο δήμο της Αθήνας.

Αιγάλεω

Ρήγμα στα Δυτικά

Με επικεφαλής τον Παντελή Βαϊνά και με 43 αγωνιστές το Ρήγμα, που στοχεύει στην επανεκλογή δημοτικού συμβούλου.

Βριλήσσια

Αντίσταση και Ανατροπή-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων

Με επικεφαλής τον Ορέστη Ηλία και με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας στο ψηφοδέλτιο δίνει την εκλογική μάχη η νέα κίνηση.

Βύρωνας

Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα

Με επικεφαλής τον Παύλο Αναστούλη και με 43 αγωνιστές να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της δίνει την μάχη η Αριστερή Παρέμβαση, η οποία έχει μακρόχρονη παρέμβαση και έχει εκλέξει τρεις συνεχόμενες φορές δημοτικό σύμβουλο.

Γλυφάδα

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας-Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Με επικεφαλής τον Παναγιώτη Βασιλάκη και 42 αγωνιστές παρεμβαίνει μάχη η κίνηση.

Δάφνη-Υμηττός

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (ΜΑΡΙΔΑ)

Με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη κατεβαίνει η κίνηση που μετρά ήδη 17 χρόνια παρουσίας στους δρόμους της πόλης, έχοντας ήδη δύο δημοτικούς συμβούλους.

Ελληνικό-Αργυρούπολη

Εκτός Πλάνου-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρκόπουλο και 34 αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο δίνει για πρώτη φορά την εκλογική μάχη η κίνηση.

Ζωγράφου

Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου

Με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκου και 43 αγωνιστές συμμετέχει στις εκλογές η ιστορική κίνηση της πόλης, έχοντας τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας μεταξύ των συνδυασμών.

Ηλιούπολη

Μαχόμενη Ηλιούπολη-Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση

Με επικεφαλής τον Πέτρο Μανιάτη και 45 αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο παρεμβαίνει για πρώτη φορά η ΜΑΧΗ.

Ηράκλειο

Κόκκινη Ρωγμή-Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή στο Ηράκλειο

Με επικεφαλής τον Γιώργο Ράγκο, 34 αγωνιστές στο ψηφοδέλτιό της και κρατώντας τη θετική εμπειρία από τις προηγούμενες απόπειρες, δίνει τη μάχη των εκλογών η νέα κίνηση.

Ίλιον

Αριστερή Κίνηση Ιλίου

Με επικεφαλής τον Δημήτρη Γεωργίου και 43 υποψήφιους κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές η νέα κίνηση.

Καισαριανή

Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

Με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιλτσακάκη και 28 αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο η κίνηση κλιμακώνει την μαχητική της παρέμβαση.

Καλλιθέα

Μια πόλη στο δρόμο-Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση

Με επικεφαλής τον Χρήστο Ιωαννίδη παρεμβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές η κίνηση.

Κερατσίνι-Δραπετσώνα

Εκτός Πλαισίου-Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα

Με επικεφαλής τον Ακρίτα Καλούση και 43 αγωνιστές με έντονη την παρουσία γυναικών και νεολαίας στα ψηφοδέλτιά της δίνει τη μάχη για πρώτη φορά η νέα κίνηση.

Μαρούσι

Εκτός των Τειχών-Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική κίνηση

Με επικεφαλής τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη και 42 υποψηφίους συμμετέχει στις εκλογές η κίνηση, έχοντας ήδη δημοτικό σύμβουλο.

Νέα Ιωνία

Εκτός σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Με επικεφαλής την Αγγελική Βάσιλα και 45 αγωνιστές στο ψηφοδέλτιό της παρεμβαίνει η κίνηση που μετρά 13 χρόνια συνεχούς δράσης στην πόλη, που εκφράστηκε και με εκλογή δημοτ. Συμβούλου.

Νέα Σμύρνη

Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Με επικεφαλής τον Γιάννη Φραγκούλη και όπλο την πολύμορφη δράση της τα τελευταία 21 χρόνια δίνει την εκλογική μάχη η κίνηση (είχε δημοτικό σύμβουλο).

Πειραιάς

Ανταρσία στο Λιμάνι Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά

Με επικεφαλής τον Θανάση Διαβολάκη και 50 υποψήφιους συμμετέχει στις εκλογές η κίνηση, επιδιώκοντας να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο.

Περιστέρι

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Με επικεφαλής τον Πάνο Παπανικολάου και 98 συνολικά υποψηφίους για το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές κοινότητες η Αριστερή Κίνηση, μέσα από την πορεία της τα τελευταία 27 χρόνια στην πόλη, στοχεύει στην ενίσχυση των δυνάμεών της και αυτή τη φορά, έχοντας ήδη εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους από το 2014.

Πετρούπολη

Ανυπόταχτη Πετρούπολη

Με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σαμοθρακίτη και 42 αγωνιστές να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο η κίνηση στοχεύει να εκλέξει για τρίτη συνεχόμενη φορά δημοτικό σύμβουλο.

______________________________________________________

ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ:

Αμπελόκηποι-Μενεμένη (Θεσσαλονίκης)

Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης

Με επικεφαλής τον Ηλία Σμήλιο και 34 αγωνιστές να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της, η κίνηση φιλοδοξεί να έχει παρουσία και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Θέρμη (Θεσσαλονίκης)

Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής στον Δήμο Θέρμης

Με επικεφαλής τον Δημήτρη Βλαχομήτρο και ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 34 αγωνιστές και αγωνίστριες των κινημάτων συμμετέχει στις εκλογές η κίνηση (έχει ήδη δυναμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο).

Δήμος Θεσσαλονίκης

Δύναμη Ανατροπής-Η πόλη ανάποδα, εκλογική συνεργασία

Με επικεφαλής τον Αντώνη Γαζάκη και συμμετοχή συνολικά 132 αγωνιστών της πόλης δίνει για πρώτη φορά την εκλογική μάχη το ενωτικό ψηφοδέλτιο που σχημάτισαν η Δύναμη Ανατροπής και Η πόλη ανάποδα. Η γυναικεία συμμετοχή στο ενωτικό ψηφοδέλτιο είναι στο 46%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των υποψήφιων είναι τα 38 έτη.

Ιωάννινα

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

Με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα και συμμετοχή 49 αγωνιστών και αγωνιστριών των κινημάτων της περιοχής κατεβαίνει στις εκλογές η κίνηση.

Νεάπολη-Συκεές (Θεσσαλονίκη)

Η πόλη αλλιώς

Με επικεφαλής τον Γιάννη Λαθήρα και ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 42 αγωνιστές και αγωνίστριες των κινημάτων συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές η κίνηση.

Ξάνθη

Ξάνθη Ανταρσία στην Ξάνθη

Με επικεφαλής τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ και ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από αγωνιστές, εργάτριες και μέλη της μειονότητας, συμμετέχει στις εκλογές η κίνηση.

Πάτρα

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο

Με επικεφαλής τον Θόδωρο Μπελεζώνη και ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 50 αγωνιστές και αγωνίστριες κατεβαίνει στις εκλογές η νέα κίνηση στην πόλη της Πάτρας, με πολύ σημαντική συμμετοχή της νεολαίας στο ψηφοδέλτιο.

Πρέβεζα

Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Με επικεφαλής τον Μιχάλη Γεωργούλη και 34 αγωνιστές να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο δίνει την εκλογική μάχη η νεοϊδρυθείσα κίνηση.

Χανιά

Ανταρσία στα Χανιά

Με επικεφαλής τον Σεραφείμ Ρίζο και ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από 51 αγωνιστές της πόλης συμμετέχει στην εκλογική μάχη η κίνηση.

____________________________________________________________________________

Οι αντικαπιταλιστικές αριστερές κινήσεις στις 12 περιφέρειες:

 

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην ΑΜΘ

Με επικεφαλής τον Θοδωρή Περεντίδη, με ριζικά ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από 51 αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετέχει στην εκλογική μάχη η κίνηση. Το 45% των υποψηφίων είναι γυναίκες και σχεδόν το 50% είναι κάτω των 35 ετών, συνδυάζοντας τη νεανική ορμή με την εμπειρία αγωνιστών από το εργατικό κίνημα.

Αττική

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Με επικεφαλής τον Κώστα Τουλγαρίδη μετέχει στις εκλογές για τρίτη φορά η κίνηση. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 135 πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες με τη νεότερη υποψήφια να είναι 21 ετών. Το ψηφοδέλτιο παρουσιάζει σημαντική διεύρυνση με πολλούς ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες.

Βόρειο Αιγαίο

Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Με επικεφαλής τον Νίκο Μανάβη και 42 υποψήφιους και υποψήφιες περιφερειακούς/κές συμβούλους με έντονο το στοιχείο της νεολαίας κατεβαίνει στην μάχη η κίνηση. Οκτώ από τους υποψηφίους είναι έως 30 ετών (19%) και από αυτούς δύο είναι 18 ετών. Άλλοι 12 (28,5%) είναι στην ηλικιακή κατηγορία από 31 ως 45 ετών.

Δυτική Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση Δυτικής Ελλάδας

Με επικεφαλής τον Χρήστο Κοσίνα, το νεότερο επικεφαλής περιφερειακού συνδυασμού στη χώρα, 24 ετών, και πλήρες ψηφοδέλτιο με 55 αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των γενιών πολιτικοποίησης, με πλούσια παρουσία σε όλους τους νομούς δίνει την εκλογική μάχη η περιφερειακή κίνηση.

Δυτική Μακεδονία

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία

Με επικεφαλής τον Στέφανο Πράσσο και 46 αγωνιστές να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο συμμετέχει η κίνηση. Με αξιοσημείωτη διεύρυνση των δυνάμεων της που συμβάλλει στη δικτύωση των αγωνιστών στην περιοχή και στην ενίσχυση της κινηματικής λογικής.

Ήπειρος

Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου

Με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο και 65 αγωνιστές να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της, η κίνηση επιδιώκει να μεταφέρει και στο νέο περιφερειακό συμβούλιο τη φωνή της αντίστασης και της ανατροπής των λαϊκών στρωμάτων.

Θεσσαλία

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή

Με επικεφαλής τον Στάθη Ντούρο συμμετέχει για 3η φορά στις εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση που εκλέγει περιφερειακό σύμβουλο από το 2010 και μετά. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 61 πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες. Το 43% του ψηφοδελτίου αποτελούν γυναίκες, ενώ η νεότερη υποψήφια είναι 21 ετών.

Ιόνια Νησιά

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Με επικεφαλής την Βέρα Κορωνάκη και 43 αγωνιστές στα ψηφοδέλτια δίνει την εκλογική μάχη η κίνηση με στόχο να εκλέξει αυτή τη φορά περιφερειακό σύμβουλο, σε αντίθεση με το 2014 που για πολύ λίγες ψήφους δεν τα κατάφερε.

Κεντρική Μακεδονία

Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Με επικεφαλής τον Θανάση Αγαπητό και 73 αγωνιστές που αντανακλούν τη συμβολή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, την ενωτική δυναμική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος σύγκρουσης με κυβέρνηση, Τζιτζικώστα, ΕΕ, αλλά και τη μάχη ενάντια σε ιμπεριαλισμό, πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό συμμετέχει στις εκλογές η κίνηση.

Κρήτη

Ανυπόταχτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση

Με επικεφαλής τον Γιώργο Πιαγκαλάκη και 61 αγωνιστές, μέλη τοπικών κινημάτων και εργατικών σωματείων με δράση στον κατασκευαστικό κλάδο, στην εκπαίδευση, την υγεία, το εμπόριο, τον επισιτισμό, την έρευνα, τη γεωργία, τη δικαιοσύνη, όπως και στην ελαστική εργασία και την τουριστική σεζόν, καθώς και μέλη του φοιτητικού κινήματος που προέρχονται από την ΕΑΑΚ, να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο ρίχνεται στη μάχη η Ανυπόταχτη Κρήτη.

Πελοπόννησος

Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή

Με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κάτσαρη και 43 αγωνιστές στα ψηφοδέλτια δίνει την εκλογική μάχη η κίνηση που θέτει στόχο την εκλογή περιφερειακού συμβούλου για μια ακόμα θητεία.

Στερεά Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Με επικεφαλής τη Νίκη Πολυζώη και συμμετοχή 56 αγωνιστών στα ψηφοδέλτιά της, η κίνηση δηλώνει παρούσα για μια ακόμα φορά στη μάχη ενάντια στο πλαίσιο-θηλιά που χτίζουν κυβερνήσεις, ΕΕ, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.