Χυδαία επίθεση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Σε μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια σε ταξικούς συνδικαλιστές και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ στα Γιάννενα έχει επιδοθεί η τοπική ηγεσία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Σε δημόσιες ομιλίες και ανακοινώσεις, σε άρθρα στο «Ριζοσπάστη» και τον 902.gr, εκσφενδονίζονται ανήκουστες συκοφαντίες και κατηγορίες. Η τακτική αυτή του τοπικού ΠΑΜΕ συνεχίζεται εδώ και μήνες, έχει πάρει όμως διαστάσεις που οφείλουν μια απάντηση.

Για την πρωτοφανή επίθεση, ανακοίνωση εξέδωσαν το γραφείο τύπου του ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων καθώς και δήλωση απάντησης από ταξικούς συνδικαλιστές στους οποίους επιτίθεται το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων.

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ:

Σχετικά με τη χυδαία επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων ενάντια σε ταξικούς συνδικαλιστές

Σε νέα χυδαία επίθεση με απίστευτες συκοφαντίες έχει επιδοθεί η ηγεσία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στα Γιάννενα και την Ήπειρο το τελευταίο διάστημα, ενάντια σε ταξικούς συνδικαλιστές, μέλη και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ στα Γιάννενα.

Αυτή η προκλητική επίθεση που ξεπέρασε πλέον κάθε όριο, αποτελεί αμυντική τακτική για να δικαιολογήσει η τοπική ηγεσία μια σειρά άστοχες τουλάχιστον ή ακόμα και κραυγαλέα λαθεμένες ενέργειες του ΠΑΜΕ, όταν:

- καταψηφίζει προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τις δυνάμεις του μνημονίου, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας πρόσφατα.

-  στελέχη του έρχονται σε συνεννόηση με την εργοδοσία ή βουλευτές για ανάκληση απολύσεων.

- σιωπούν τα στελέχη του απέναντι στις απολύσεις στη  ΔΩΔΩΝΗ από τα νέα αφεντικά της.

Η μέθοδος αυτή της κατασυκοφάντησης πρωτοπόρων ταξικών συνδικαλιστών δεν αρμόζει σε κομμουνιστές και αγωνιστές εργαζόμενους. Κάθε δύναμη κρίνεται από τις θέσεις και τις πράξεις της. Η λάσπη και οι ανήθικες επιθέσεις, έχουν κοντά ποδάρια, τη στιγμή μάλιστα που η εργατική τάξη στενάζει από την εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Ο δρόμος είναι η ταξική ανασυγκρότηση των συνδικάτων και όλου του εργατικού κινήματος, η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής της καπιταλιστικής επίθεσης. Απέναντι σε αυτά, το ΚΚΕ αρνείται μονότονα να πάρει θέση για κοινό αγώνα. Παίρνει απόσταση ή αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια συμβολής στην ανάπτυξη της πάλης σε μια σειρά χώρους και μέτωπα ορθώνοντας τείχη ανάμεσα στον εργαζόμενο κόσμο και τα μέλη του, ανάμεσα σε ταξικές δυνάμεις και αριστερούς αγωνιστές. Και για να δικαιολογήσει τη στάση του εκσφενδονίζει εύκολους χαρακτηρισμούς («οπορτουνιστές», «αριστεριστές», κ.α.) ή και προσωπική λάσπη όταν τα προβλήματα οξύνονται…

Αυτός ο δρόμος είναι καταστροφικός και αδιέξοδος. Ζημιώνει όλο το κίνημα, τους αγωνιστές, δεν βοηθάει τους εργαζόμενους στους αγώνες και τις αναζητήσεις τους. Καλούμε όλους τους αγωνιστές, όλους τους κομμουνιστές, να βάλουν φρένο σε αυτές τις καταδικασμένες μεθόδους και να συμβάλλουν στην αναγκαία ταξική ενότητα και κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, ιδιαίτερα της αριστεράς, το μόνο  χρήσιμο και εποικοδομητικό για το λαό και τους εργαζόμενους.

Το γραφείο τύπου του ΝΑΡ, Αθήνα 3/4/2013

 

Δήλωση των συνδικαλιστών Νίκου Ηλία και Ανδρέα Χρυσοχόου, μελών του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι των Ιωαννίνων

Το 90% των εργαζομένων στα Γιάννενα είτε έχουν απολυθεί είτε είναι απλήρωτοι είτε δουλεύουν με μισθούς πείνας ως αποτέλεσμα της βαθειάς δομικής κρίσης του καπιταλισμού και της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Η παράταξη της “ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων πρότεινε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στις 18/4 ή 24/4, το Δ.Σ Εργατικού Κέντρου συμφώνησε ομόφωνα και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3/7 σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο για την υλοποίηση της απόφασης. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ στον συνεδριακό της τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη δεν αποφάσισε κανένα αγωνιστικό σχεδιασμό, συμβάλλοντας στο νανούρισμα του λαού. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά δυστυχώς και το Π.Α.ΜΕ Πρέβεζας, αρνήθηκαν να ψηφίσουν αντίστοιχη πρόταση (για 24ωρη απεργία) που συμπεριλάμβανε και την πρόταση για κοινή δράση των Εργατικών Κέντρων της Ηπείρου για την απλήρωτη εργασία.

 

Ενώ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργανωμένη ενωμένη ταξική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε (μέλος μας περνάει πειθαρχικό και διώκεται αυτή τη στιγμή από την εργοδοσία του PRAKTIKER επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις απολύσεις), η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων ρίχνει νερό στο μύλο του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού κάνοντας συκοφαντική επίθεση στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Πιο συγκεκριμένα σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» και του 902.gr (2/4) διαβάσαμε ότι αρνηθήκαμε να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων την Τρίτη 2/4 με αφορμή την απόλυση συναδέλφισσας στη ΠΙΝΔΟ, ενώ προτείναμε μαζί με τα μέλη του Π.Α.ΜΕ στο Δ.Σ του Ε.Κ.Ι να συνεδριάσουμε άμεσα!!! Μάθαμε επίσης (στο ίδιο δημοσίευμα) ότι βάζουμε τους εργαζόμενους στη «SPIDER» να πάνε για δουλειά εξυπηρετώντας τον εργοδότη, όταν την ημέρα του δημοσιεύματος οι εργαζόμενοι με απόφασή τους και τη συμπαράσταση του Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων πραγματοποιούσαν λευκή απεργία στο χώρο δουλειάς. Ένας χώρος δουλειάς, ο οποίος στη πρόσφατη 24ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Μετάλλου είχε σχεδόν 100% συμμετοχή, με τα περισσότερα μέλη του ΠΑΜΕ Σωματείου Μετάλλου να πηγαίνουν για δουλειά και να εμφανίζεται μόνο ένα μέλος του Δ.Σ του σωματείου (από τα τρία που έχει το ΠΑΜΕ) στην συγκέντρωση του σωματείου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Γράφουν και για τις απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ καταγγέλλοντας (και καλά κάνουν) την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο σωματείο (χωρίς να λένε τι έκανε ο δικός τους στο Δ.Σ εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ), προσπαθώντας να το συνδέσουν με ένα κουτοπόνηρο τρόπο και αυτό με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, όταν μόνον η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α κατήγγειλε άμεσα τις απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ, δημόσια σε όλη την Ήπειρο και ειδικά στο λαό των Ιωαννίνων.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, δεν θα συμβάλλουμε στον εκφυλισμό και καλούμε τα 4 μέλη του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που ανήκουν στο Π.Α.ΜΕ να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι των Ιωαννίνων, συναδέλφισσες/οι του Π.Α.ΜΕ

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες. Έχουμε διαφορές αλλά δεν θα τις λύσουμε με αυτό τον τρόπο γιατί είναι αδιέξοδες για το εργατικό κίνημα την ώρα που δεχόμαστε τη πιο σκληρή επίθεση. Τις διαφορές μας μπορούμε να τις φέρουμε σε αντιπαράθεση (και πρέπει να το κάνουμε), με διάλογο μέσα στον κοινό αγώνα ενάντια στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος από τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εργαζομένων-ανέργων Ιωαννίνων:

  • Ηλίας Νίκος μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων
  • Χρυσοχόου Ανδρέας μέλος του Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων