Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης, 16-17/9

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016
Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Γεωργιάδη- Ηράκλειο Κρήτης

Το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ επιστρέφει δυναμικά! 2 ημέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι δραματικές εξελίξεις στην Ανατολή, ο ρόλος της Ε.Ε. και οι ηρωικές αντιστάσεις των λαών είναι οι βασικές θεματικές πλευρές του κεντρικού πολιτικού προγράμματος του φεστιβάλ. Παράλληλα μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.
Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα γίνει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.
Όπως πάντα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι και μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, φθηνό βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται είναι για 2 μερόνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ. 

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

Συζήτηση, ώρα 7.00 μ.μ.

Θέμα: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Προσφυγικό: ένας κόσμος ανάποδα!

Ομιλητές:

  • Θάνια Βέζου, μέλος της Πρωτοβουλίας «ένα σχολείο για το Κομπάνι»
  • Γιάννης Κυριακάκης, περιφερειακός σύμβουλος της «Ανυπότακτης Κρήτης»
  • Μέλος της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Συναυλίες, ώρα 9.30 μ.μ.

Την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ Αναιρέσεις ανοίγει την αυλαία του για μία ξεχωριστή βραδιά.
Την συναυλία θα ανοίξει η Λιζέτα Καλημέρη μαζί με το συγκρότημα Αρμός. Η Λιζέτα Καλημέρη συμπράττει με το συγκρότημα Αρμός με αφορμή την παλιότερη δισκογραφική συνεργασία τους και θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με επιτυχίες της γνωστής ερμηνεύτριας, κομμάτια που έχουν συνθέσει οι Αρμός στην μέχρι τώρα δισκογραφική παρουσία τους, αλλά και διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών και σύγχρονων τραγουδοποιών , σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα , ένταση και ρυθμό.
Στο τέλος της βραδιάς θα εμφανιστεί ο Γιώργης Μανωλάκης για ένα κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί, όπου θα μας ταξιδέψει στη μουσική της Κρήτης με παραδοσιακούς ήχους με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Μαζί του θα εμφανιστούν:
Γιανναδάκης Γιώργης (Λύρα)
Παπατζάνης Γιάννης (Κρουστά)
Σταυρακάκης Γιώργης (Λαούτο)
Παρασχάκης Χαραλάμπος (Ασκομαντούρα)

 

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη

Συζήτηση, ώρα 7.00 μ.μ.

Θέμα: Γαλλία-Ελλάδα: Η νέα εργατική βάρδια σηκώνει κεφάλι. Για το νικηφόρο εργατικό κίνημα της εποχής μας.

Ομιλητές:

  • Ειρήνη Θάνου, μέλος της Attack στην ανεργία και επισφάλεια
  • Philippe Alcoy, Γάλλος δημοσιογράφος
  • Κυριάκος Μπουρμπουχάκης, νέος εργαζόμενος, μέλος του ΣΤΗ/Π

Συναυλίες, ώρα 9.30 μ.μ

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη ένα πολύ δυνατό μουσικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο.

Την συναυλία θα ανοίξει ο Άγνωστος Χειμώνας από την γνωστή hip-hop band psycodrama 07. Με στίχο που κινείται από τον εσωτερικό αγώνα μέχρι τον κοινωνικοπολιτικό θα μας μάθει τα μυστικά του hip-hop. Στα decks θα βρίσκεται ο BDIGITAL.
Στη συνέχεια στην σκηνή του φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι Γκα-Γκαν, μια πολύ δυνατή τοπική μπάντα του Ηρακλείου που συνδυάζει το rock με το blues εκτελεσμένα με το μοναδικό τους στυλ.
Τέλος στην σκηνή των Αναιρέσεων θα εμφανιστούν οι Villagers of Ioannina City. Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι V.I.C αποτελούν κατά πολλούς το σημαντικότερο group του αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Ώρα έναρξης συναυλιών 21.30

Είσοδος ενίσχυσης: 3€

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση