Συντονισμός Σωματείων: μαζική η συνέλευση συσπείρωσης και δράσης

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκέμβρη,  ανοιχτή Συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στην Παναττική συνέλευση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, ενώ 35 σωματεία παραβρέθηκαν με απόφασή τους για συμμετοχή στο Συντονισμό Σωματείων. Δεκάδες και οι εργαζόμενοι από άλλα σωματεία και αγωνιστές που παρακολουθούν τις διαδικασίες του Συντονισμού.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με την παρουσίαση της εισήγησης, η οποία κατέγραψε τις εξελίξεις σχετικά με την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου. Στην εισήγηση αποτυπώθηκαν ο απολογισμός της προηγούμενης τριετίας, οι σταθμοί του Συντονισμού Σωματείων και της παρέμβασής του. Αποτιμήθηκαν τα θετικά στοιχεία της δράσης, αλλά και οι αδυναμίες, οι ελλείψεις και τα προβλήματα που είχε ο Συντονοσμός το προηγούμενο διάστημα. Στην εισήγηση καταγράφηκαν οι στόχοι για την μαζική διεύρυνση και ανάπτυξη του Συντονισμού, ο τρόπος λειτουργίας που πρέπει να κατακτηθεί από τα σωματεία και το Συντονισμό, το περιεχόμενο παρέμβασής του στις νέες δύσκολες συνθήκες όξυνσης της συνολικής επίθεσης και έντασης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με τοποθετήσεις των περισσότερων σωματείων που συμμετείχαν στη συνέλευση. Χαρακτηριστικές οι εμπειρίες που μεταφέρθηκαν από σωματεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως οι ΟΤΑ, σωματεία του ιδιωτικού τομέα με μάχες ενάντια σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Η Συνέλευση κατέληξε σε βασικά σημεία για τη δράση και παρέμβαση του Συντονισμού το επόμενο διάστημα. Από τη συνέλευση εκδόθηκε αναλυτικό δελτίο τύπου-ανακοίνωση, στην οποία καταγράφεται η συζήτηση και οι βασικές αποφάσεις. Επίσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των αντιπροσώπων των σωματείων που συμμετέχουν στον Συντονισμό την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, ώστε να καταληχθούν μια σειρά προτάσεις που τέθηκαν στη συνέλευση αλλά και να σχεδιαστούν πιο συγκεκριμένα τα βήματα παρέμβασης του Συντονισμού σε μια σειρά κρίσιμες μάχες του επόμενου διαστήματος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Συνέλευσης Συντονισμού Σωματείων της 9/12