Συναντήσεις και πρόσκληση στις δυνάμεις της Αριστεράς για το μέτωπο ανατροπής

Πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συναντήσεις με αντιπροσωπείες άλλων αριστερών δυνάμεων, στο πλαίσιο της προώθησης της πρότασης για δημιουργία του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής. Ταυτόχρονα, η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κοινή ανατρεπτική δράση και τη συκρότηση του αναγκαίου μετώπου ρήξης και ανατροπής της επίθεσης αποστέλλεται στις οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς για τοποθέτηση και συζήτηση. Ήδη επιστολές έχουν σταλεί στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ακολουθήσουν και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, την ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, την Κ.Ο. Ανασύνταξη, κ.α.

Οι συναντήσεις με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και του ευρύτερου αγωνιστικού εργατικού και μαζικού κινήματος, θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου τονίστηκε πως η πρόταση του μετώπου πρέπει να προωθηθεί και «από τα κάτω», ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η παρέμβαση στους άμεσα επερχόμενους αγώνες, καθώς και η προετοιμασία για τις εκλογές.
 
Διαβάστε παρακάτω για τις συνατήσεις που πραγματοποιήθηκαν
Την περασμένη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Μ. Ζευγώλη, Κ. Κωστόπουλος, Κ. Μάρκου, Χ. Τουλιάτος, Γ. Σηφακάκης) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ), όπου συμμετείχαν οι Αλ. Αλαβάνος, Τ. Σταυρόπουλος (Συντονιστής του ΜΑΑ), Χ. Καπάταης (περιφερειακός σύμβουλος του ΜΑΑ), Κ. Παπουλής (μέλος του Συντονιστικού), Σ. Μάρταλης (ΔΕΑ) και Κ. Σαπουνάς (ΑΠΟ). Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η δίωρη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη. Η αντιπροσωπεία του ΜΑΑ βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμφώνησε σε μια κοινή δράση για την ανασυγκρότηση του εργατικού και κοινωνικού κινήματος, που όπως ειπώθηκε, κινείται στην ίδια κατεύθυνση με δικές της επεξεργασίες και προτάσεις. Στο περιεχόμενο συμφώνησε με τις βασικές πλευρές της πρότασης. Προκρίνει την ανάγκη για άμεση έξοδο από το ευρώ, αλλά θα συζητήσει και εσωτερικά τη στάση απέναντι στην ΕΕ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο το αγωνιστικό μέτωπο να «συμπληρωθεί» με την οικοδόμηση ενός «αριστερού πολιτικού μετώπου» από όλες τις αριστερές δυνάμεις. Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΜΑΑ είπε πως αναμένει με ενδιαφέρον την «ολοκλήρωση» των πρωτοβουλιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την Παρασκευή, σε πολύ θετικό κλίμα, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντ. Δραγανίγος, Χ. Μπίστης, Π. Σηφογιωργάκης) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Oργάνωση Ανασύνταξη (Β. Θεοφανόπουλος, Ανδ. Καυγάς, Γ. Αρκάδης). Η K.O.Aνασύνταξη  βλέπει θετικά τη λογική του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, εκτίμησε ότι οι δύο δυνάμεις συμφωνούν στο πλαίσιο των «μεταβατικών αιτημάτων» και πρόσθεσε ότι στη σημερινή περίοδο είναι αναγκαίο να τεθεί το αίτημα για μια «εργατική κυβέρνηση».