Συνέντευξη Α. Χάγιου στο Ρ/Σ "Παραπολιτικά" για τις πολιτικές εξελίξεις

Ακούστε την συνέντευξη του μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Άγγελου Χάγιου, στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά fm» και την δημοσιογράφο Ζηνοβία Σαπουνά.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε τη συνέντευξη

Σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο Άγγελος Χάγιος αναφέρθηκε στην πρόταση πολιτικής συνεργασίας που έχει καταθέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας) στις δυνάμεις και τους αγωνιστές της μαχόμενης αριστεράς. Πρόταση πάνω στην οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιμένει απάντηση από όλες τις δυνάμεις και διάλογο για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το λαό.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση «Κατέρρευσε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα λαϊκά προβλήματα μέσα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Μόνο έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ευρώ μπορούν να αντιμετωπιστούν τα λαϊκά προβλήματα».

Σχολιάζοντας την παρουσίαση του νέου φορέα της «Λαϊκής Ενότητας», από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν αναφέρεται καθόλου στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο για το θέμα ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ, αναφέρθηκε ως κατάληξη ενός αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων και εφόσον χρειαστεί.»

«Υπάρχει δικαιολογημένος προβληματισμός του κόσμου της Αριστεράς να μην προκύψει ένας 2ος ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ότι «στο επίπεδο του μαζικού κινήματος και των αγώνων υπάρχει κοινή δράση και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που διαφοροποιούνται από τα αριστερά από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συλλογικότητες και αγωνιστές της αριστεράς που δεν συναινούν στη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την άγονη γραμμή του ΚΚΕ.»

Ο Άγγελος Χάγιος απάντησε σε δημοσιεύματα και σχόλια διάφορων ΜΜΕ και διευκρίνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μέτωπο της επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς και έχει στρατηγικές διαφορές με την «Λαϊκή Ενότητα», άρα δεν τίθεται θέμα συμμετοχής ή ένταξης της στο φορέα αυτό. Υπάρχει όμως η πρόταση πολιτικής και εκλογικής  συνεργασίας που κατέθεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πάνω σε αυτή συζητάμε με όλες τις δυνάμεις. Η συζήτηση είναι ανοιχτή, το κάλεσμα δημόσιο και γραπτό, περιμένουμε τις απαντήσεις».