Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Δύναμη ανατροπής οι "Παρεμβάσεις"

ο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα πρέπει να δηλώσει κατηγορηματικά πως οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να πειθαρχήσουμε στις επιταγές της Ε.Ε. και του διεθνούς κεφαλαίου. Γι΄ αυτό και το αίτημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που οδηγεί το λαό στην χρεοκοπία: Εναντία στην επίθεση  του κεφαλαίου, τα συνεχή μνημόνια, η μόνη ελπίδα στους αγώνες μας,  με τους δικούς μας στόχους και πρόγραμμα." Αυτό τονίζει η Διακήρυξη των "Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων" στο δημόσιο τομέα στο 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε την Τετάρτη 27/11 στην Αθήνα.

Το αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης των σχημάτων των "Παρεμβάσεων" στο δημόσιο, αναφέρει: "Μόνο η κίνηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και όλου του λαού μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή της κατάστασης κι όχι τα επιχειρήματα της λογικής των εκλογικών αυταπατών, της διαχείρισης ή ευχολόγια που αρχίζουν και τελειώνουν στη δύναμη της ψήφου και τις αποστειρωμένες  συγκεντρώσεις. Αγωνιζόμαστε για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις τύχες στα χέρια τους. Αγωνιζόμαστε να  αποκτήσουν φωνή όσοι δεν έχουν, δηλαδή τα κομμάτια της ελαστικής και μαύρης εργασίας, των άνεργων.

Όπλο μας είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία. Να παλέψουμε για την ταξική ανασυγκρότησή τους. Να αποφασίζουν και να διαχειρίζονται τον αγώνα τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαία η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία, η δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και ο συντονισμός των ίδιων των σωματείων, έτσι ώστε οι αγώνες να ξεκινούν από την ίδια την εργατική βάση και τα αιτήματα να εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και την απαίτηση ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική.

Σαρώνοντας τις ανυπόληπτες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τις υποτελείς στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, τις καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου.  Απαιτώντας και επιβάλλοντας στις ομοσπονδίες να συμβάλλουν σε μια τέτοια κατεύθυνση. Γι' αυτό και  προωθούμε το συντονισμό συλλόγων και το Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους αγώνες και τα συνδικάτα.

Με την προσπάθεια δημιουργίας ενός πανελλαδικού πανεργατικού απεργιακού κινήματος με καθολική συμμετοχή της εργατικής τάξης, των αγροτών, των ανέργων, της νεολαίας, των μεταναστών, των αυτοαπασχολούμενων, με χαρακτηριστικά κλιμάκωσης, συνέχειας, αποτελεσματικότητας, μέχρι τη νίκη των λαϊκών δυνάμεων, μέχρι την κατάργηση των νομοθετικών τερατουργημάτων, μέχρι την ανατροπή."

Οι "Παρεμβάσεις", σχήμα που στηρίζει η αντικαπιταλιστική αριστερά στα σωματεία του δημόσιου τομέα και στην ΑΔΕΔΥ, τονίζουν στη Διακήρυξή τους: "Δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια στάση ανοχής, αναμονής απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ή  αυταπάτης ότι υπάρχει περίπτωση να σωθεί κάτι, αν δεν προχωρήσουμε σε σύγκρουση μ’ αυτή.

Με μαζικές συνελεύσεις σε όλους τους κλάδους και με πυλώνες (ΟΤΑ- εκπαίδευση-υγεία…) που χτυπιούνται από τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων και αναδιαρθρώσεων, προτείνουμε απεργιακό αγώνα διαρκείας γενικού-διακλαδικού χαρακτήρα, με παρατεταμένο απεργιακό αγώνα. Βάζουμε φραγμό στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο, διαλύει  τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί τη μονιμότητα, βάζει σε διαθεσιμότητα και απολύει χιλιάδες.

Προχωράμε στον αγώνα αυτό με βάση το αναγκαίο πλαίσιο διεκδικήσεων. Αξιοποιήσουμε την εμπειρία που υπάρχει για να κάνουμε τους χώρους εργασίας ζωντανά κύτταρα αγώνα, ανοιχτά στην κοινωνία τους αγώνες και τις αγωνίες της, με κοινές επιτροπές αγώνα, διευρύνοντας την κοινωνική αποδοχή και το κοινό μέτωπο διεκδικήσεων.

Απέναντι στην επέλαση κυβέρνησης -ΔΝΤ –ΕΕ που θα συνεχιστεί και είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση, καλούμε σε παλλαϊκό-πανεργατικό ξεσηκωμό, με γενικό­-διακλαδικό πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις, για να τους ανατρέψουμε. "