Συγκέντρωση καταγγελίας για την φασιστική δολοφονία στην Λευκίμμη, 13/12

Ολοι/ες στη συγκέντρωση καταγγελίας για την φασιστική δολοφονία στην Λευκίμμη – Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 6:30 μ.μ. Προπύλαια

Στις 25 Νοέμβρη ο 63χρονος εργάτης γης αλβανικής καταγωγής Petrit Zilfe έπεφτε νεκρός στα Δραγωτινά της Λευκίμμης, δολοφονημένος από Χρυσαυγίτη με καραμπίνα. Ο δολοφόνος έχει ομολογήσει το έγκλημά του, γίνεται όμως πολύπλευρη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το εθνικιστικό και φασιστικό κίνητρο της δολοφονίας.

Η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να περάσει. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός μετανάστη εργάτη, του κυρίου Πέτρου, όπως ήταν γνωστός σε όλη την περιοχή δεν πρέπει να ξεχαστεί, ούτε να περάσει στα ψιλά. Η παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου είναι αναγκαία. Όπως και η καταδίκη του εθνικισμού, του φασισμού και του ρατσισμού, της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που μαυρίζουν το μυαλό και οπλίζουν το χέρι δολοφόνων.

Η απάντηση του μαζικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς στο φασιστικό έγκλημα στην Λευκίμμη είναι σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση για να καταγγελθεί η ρατσιστική δολοφονία του Petriti Zilfe, την οποία καλεί η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!