Σε θέσεις μάχης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ξεδιπλώνεται η καμπάνια για τις τριπλές εκλογές

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα υλικά (αφίσες, φωτογραφίες, φυλλάδια, κ.α.) της εκλογικής μάχης 2014

Έναν μήνα ακριβώς πριν από τις τριπλές εκλογές της 18 και 25 Μάη 2014, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται σε θέση μάχης, συγκροτώντας παντού τα ψηφοδέλτια αγώνα και ανατροπής, ετοιμάζοντας τα υλικά των δεκάδων δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές και ξεδιπλώνοντας το βαρύ πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών, συσκέψεων και συγκεντρώσεων σε όλες τις γωνίες της χώρας, σε πόλεις, χωριά και χώρους δουλειάς.

Ήδη ετοιμάστηκαν οι κεντρικές αφίσες και η διακήρυξη για τις ευρωεκλογές και συνεχίζεται η ετοιμασία φυλλαδίων και προκηρύξεων, video και εκλογικών περιπτέρων.

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν µπει στη µάχη συμβάλλοντας σε 12 αντικαπιταλιστικές κινήσεις στις περιφέρειες και σε ακόμα περισσότερες- από το 2010- δηµοτικές κινήσεις. Χιλιάδες αγωνιστές θα είναι υποψήφιοι σε δηµοτικά ή περιφερειακά σχήµατα. Όλα αυτά δείχνουν τις δυνατότητες, τη µεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά κοινωνική δικτύωση, την άνοδο της επιρροής και της παρέµβασης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Θα χρειασθεί όµως ξεχωριστή δουλειά για να µετατραπεί όλη αυτή η δραστηριότητα σε ενιαία πολιτική παρέµβαση για την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού ρεύµατος σε όλες τις κάλπες, και στις δηµοτικές και στις περιφερειακές και στις ευρωεκλογές µε την ισχυροποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο διάστηµα που έχουµε µπροστά µας όλα τα σφυριά πρέπει να κτυπούν µαζί: ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά! Για το σήµερα και το αύριο.

Στις ευρωεκλογές θα δοκιµαστούν όλα τα πολιτικά σχέδια για την επόµενη κρίσιµη φάση. Θα είναι δύσκολη µάχη, χωρίς τη χαλαρή ψήφο παλαιότερων ετών. Όλες οι δυνάµεις θα δώσουν λυσσασµένο αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει δυνατότητα στις επερχόµενες εκλογές για βαριά καταδίκη της κυβέρνησης και συνολικά του σάπιου πολιτικού και οικονοµικού συστήµατος, η οποία µπορεί να συµβάλει στην απονοµιµοποίηση της κυβέρνησης και στην αντεπίθεση του κινήµατος. Επίσης, µπορεί να εκφραστεί µαζικά η λαϊκή δυσαρέσκεια – αντίθεση στην ΕΕ. Πρόκειται για δύο στοιχεία που πρέπει να εκφράσει σε συνδυασµό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: το “µαύρισµα” της κυρίαρχης πολιτικής και της ΕΕ και µάλιστα µε την πιο βαριά, την πιο ποιοτική ψήφο, διότι περιέχει και την πιο ακραία καταδίκη αλλά και τον άλλο δρόµο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής».

Το κεντρικό ερώτηµα που τίθεται στο λαό είναι: «∆ιαιώνιση της κόλασης µνηµονίων – ΕΕ – κεφαλαίου, συµβιβασµός και υποταγή στην ευρωφυλακή και το σύστηµα ή ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και της «χούντας» κυβέρνησης, ΕΕ, ∆ΝΤ και κεφαλαίου, για να βαδίσουµε σε ένα άλλο αντικαπιταλιστικό, αντιΕΕ δρόµο µε τους εργαζόµενους στο τιµόνι;».

Και στις 3 κάλπες (δημοτικές, Περιφεριακές και ευρωεκλογές) πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι δυνάµεις που παλεύουν για ένα δρόµο αντικαπιταλιστικής ανατροπής, ασυµφιλίωτο µε τον καταστροφικό «ευρωµονόδροµο», σε σύγκρουση µε το κεφάλαιο: Για µια άλλη Αριστερά µε ορίζοντα όχι τη διαχείριση του καπιταλισµού (ο οποίος βουλιάζει στη βαθιά δοµική κρίση του) αλλά την ανατροπή του. Για την Αριστερά της επανάστασης και της κοµµουνιστικής απελευθέρωσης.