Ποτάμι φουσκωμένο η απεργιακή διαδήλωση. Κλιμάκωση τώρα!

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα

Σε μια πολύ μαζική και πυκνή διαδήλωση με παλμό εξελίχθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 48-ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας. Στην Αθήνα, η ΟΛΜΕ και πολλά ακόμα σωματεία του δημοσίου συγκεντρώθηκαν στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια, όπου καλούσε και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Στις 12.30 τα μπλοκ ξεκίνησαν από την Πανεπιστημίου και ενώθηκαν με τα μπλοκ στην οδό Σταδίου (στην Πλ. Κλαυθμώνος ήταν η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ), δημιουργώντας μια τεράστια σε όγκο διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων απεργών και εργαζομένων. Πάρα πολύ μαζικά τα μπλοκ των περισσότερων ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών Συλλόγων και συλλογικοτήτων, αλλά και άλλων συνδικάτων του δημόσιου τομέα. Αρκετά και τα μπλοκ μαθητών από σχολεία της Αθήνας, που συμπαραστέκονται και αγωνίζονται μαζί με τους καθηγητές τους. Το ποτάμι αυτό, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω! Με τα πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία τους, οι καθηγητές ανοίγουν το δρόμο για όλο το εργατικό κίνημα, για να ξεσπάσουν μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες διάρκειας και όχι «συμβολικοί» αγώνες «διαμαρτυρίας» χωρίς αύριο και νίκες. Αυτό δείχνει και η τεράστια διαδήλωση με τη συμμετοχή πολλών σωματείων και εργαζομένων εκτός εκπαίδευσης. Τώρα είναι ώρα να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στη μάχη!

Στην απεργιακή διαδήλωση συμμετείχαν με πανό και μπλοκ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, το μαθητικό σχήμα «Ανυπότακτος Μαθητής», οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του κινήματος. Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, όπου χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάποιες ΕΛΜΕ παρουσίασαν πολιτιστικά δρώμενα διαμαρτυρίας. Στο Σύνταγμα, μέσω Πανεπιστημίου έφτασαν αργότερα και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, το οποίο νωρίτερα πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Ιδιαίτερα έντονα, εκτός από τα συνθήματα των καθηγητών για τη δημόσια παιδεία και ενάντια στις απολύσεις, ήταν τα αντιφασιστικά συνθήματα και η οργή για τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα τη νύχτα στο Κερατσίνι από τους δολοφόνους της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής». Πανό και συνθήματα κατά του φασισμού κρατούσαν πολλά σωματεία, ενώ οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την συγκέντρωση το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. στον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα στην Αμφιάλη-Κερατσίνι.