Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή του ΝΑΡ στην Αλβανία

 

Αποστολή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην Αλβανία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολιτική αποστολή της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και του ΝΑΡ στα Τίρανα το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου. Οι συναγωνιστές μας υποδέχτηκαν αρχικά στο κοινωνικό χώρο Logu παρουσιάζοντας βασικές πτυχές της δράσης τους τα τελευταία 8 χρόνια, όσα και η ύπαρξη της Organizata Potitike αλλά και της φοιτητικής οργάνωσης Levizia Per Universitetin. Στη συνέχεια ξενάγησαν την αποστολή στους δρόμους των Τιράνων αναφέροντας ιστορικές στιγμές της πόλης και αναδεικνύοντας κομμάτια της ιστορίας καλά κρυμμένα στο φόντο ενός σύγχρονου κέντρου μίας πόλης με εμφανή τα σημάδια της αρπακτικότητας του καπιταλισμού.

Η αποστολή των δυνάμεων μας συνέπεσε με διαφορά μίας βδομάδας από τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Τιράνων από τους Ναζί. Περπατήσαμε στην οδό Οδοφραγμάτων εκεί που κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο αποτέλεσε δρόμο αντίστασης και νοητά όρια της πόλης με τους Παρτιζάνους να αμύνονται έτσι ώστε τα φασιστικά στρατεύματα να μην εισχωρήσουν ενδότερα. Λίγο παρακάτω βρεθήκαμε μπροστά στο άγαλμα του Ανώνυμου Παρτιζάνου, έργο του Οδυσσέα Πασκάλι, βασισμένο στον σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο τους που παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις του ΝΑΡ . Οι σύντροφοι του ΝΑΡ μετέφεραν μια εικόνα από την κατάσταση του κινήματος στην Ελλάδα και από τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους συντρόφους από την Αλβανία στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση του κινήματος στις δύο χώρες, η ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης και του συντονισμού των αγώνων απέναντι στον εθνικισμό, ιμπεριαλισμό και την βάρβαρη επιθετικότητα των αστικών τάξεων της περιοχής και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Και από τις δύο οργανώσεις το κλίμα που δόθηκε ήταν η συνέχεια των επαφών και η ανάπτυξη κοινής δράσης μεταξύ τους. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ακολούθησαν διμερής επαφές όπου συζητήθηκαν τα μέτωπα του επόμενου διαστήματος.

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας