Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΝΑΡ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Στη διαδικασία του 4ου Συνεδρίου συμμετείχαν 400 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ από όλη τη χώρα. Στη διαδικασία των τοποθετήσεων μίλησαν 70 σύνεδροι από τις εργατοπαραγωγικές και τις τοπικές οργανώσεις-οργανώσεις περιοχών, συμβάλλοντας σε μια πλούσια και πραγματική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την οργάνωση στην προσυνεδριακή διαδικασία. Η διαδικασία των ομιλιών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου.

Την 3η μέρα του συνεδρίου, Κυριακή 3 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες των αποφάσεων. Μετά το κλείσιμο της διαδικασίας των ομιλιών από την απερχόμενη Πολιτική Επιτροπή, ξεκίνησε η διαδικασία της κατάληξης της Πολιτικής Απόφασης του 4ου Συνεδρίου. Το σχέδιο απόφασης παρουσιάστηκε από την αντίστοιχη επιτροπή και υπερψηφίστηκε ως βάση για συζήτηση. Ακολούθησαν τοποθετήσεις για τροποποιήσεις, προσθήκες και αλλαγές και ψηφοφορίες πάνω στις προτάσεις που τέθηκαν στο σώμα. Λίγο μετά τις 4.00 μ.μ. το σώμα του 4ου Συνεδρίου υπερψήφισε την τελική Πολιτική Απόφαση , με 70,5% υπέρ, 18,1% κατά και 11,2% λευκά. Επίσης το σώμα του συνεδρίου υπερψήφισε τις Θέσεις της ΠΕ με 71,4% υπέρ, 17,3% κατά και 11,3% λευκά.

Μετά την υπερψήφιση των πολιτικών ντοκουμέντων και αποφάσεων ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάδειξη νέας Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ. Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση του απολογισμού της απερχόμενης Π.Ε. και ακολούθησε η παρουσίαση της πρότασης για νέα Π.Ε. από την αντίστοιχη επιτροπή του Συνεδρίου. Ακολούθησε η εκλογή Επιτροπής Οικονομικής Λειτουργίας και μετά οι προτάσεις συνέδρων για τη σύνθεση της νέας ΠΕ. Αφού συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο, ακολούθησαν οι εκλογές για την νέα ΠΕ. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8.00 μ.μ. της Κυριακής. Η πολιτική Απόφαση του 4ου Συνεδρίου καθώς και η νέα Πολιτική Επιτροπή που εκλέχθηκε από το συνέδριο θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.