Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ένοχες για τους θανάτους και τις καταστροφές στη Δυτική Αττική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Δυτική Αττική θρηνεί ήδη 15 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους, τρομερές καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες από την πρωινή βροχόπτωση.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοιράζει κοινωνικά αντίδωρα εξαπάτησης των φτωχών εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, θύματα της αστικής μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει, τη στιγμή που περιφέρεια χαρίζει εκατομμύρια σε προέδρους ΠΑΕ για γήπεδα ποδοσφαίρου, η γύμνια και η ανικανότητα του κράτους υπηρέτη της "επιχειρηματικότητας" και της Περιφέρειας αποκαλύπτονται ανάγλυφα ύστερα από μία έντονη βροχόπτωση.

Μπορεί η έντονη βροχόπτωση να αποτελεί εκδήλωση ενός φυσικού φαινομένου, άμεσα συνδεδεμένο με την κλιματική αλλαγή, αλλά οι συνέπειες του είναι απολύτως ταξικές καθώς πλήττει τα" υπόγεια" και τους ισοπεδωμένους της κοινωνίας.

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων υποδομής μαζί με τον άθλιο σχεδιασμό των εμπορευματικών, και ιδιωτικών, μεγάλων δρόμων, τα μπαζωμένα ρέματα και τα αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν τη χρόνια αδιαφορία κυβερνήσεων και Περιφέρειας για τη Δυτική και όλη την Αττική. Οι Εκάλες φυσικά δεν κινδυνεύουν. Όλα καλά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαρίσταται στις οικογένειες των νεκρών συνάνθρωπων μας και όλα τα θύματα της καταστροφής, απαιτώντας ταυτόχρονα άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων από μεριάς της κυβέρνησης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 15/11/2017