Ξεκινάει το camping Αναιρέσεις 2018 στον Κ. Αλισσό-Πρόγραμμα

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, στην παραλία Κ. Αλισσού Αχαΐας το Camping Αναιρέσεις 2018

Ενισχυτικά φαίνεται πως δρα η αλλαγή τοποθεσίας για το φετινό κάμπινγκ των Αναιρέσεων που ξεκινάει την Παρασκευή 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.

Το συγκρότημα εγκαταστάσεων στην παραλία του Αλισσού Αχαΐας, το οποίο θα φιλοξενήσει φέτος το κάμπινγκ, προσφέρει μια αυξημένη δυναμική για την εκπλήρωση των πολιτικών και πολιτιστικών επιδιώξεων του εγχειρήματος. Τόσο οι δυνατότητες από πλευράς εγκαταστάσεων όσο και η ελάχιστη απόστασή του από την Πάτρα –μια πόλη με πλούσια εμπειρία στο εγχείρημα των Αναιρέσεων–, αλλά και την Αθήνα, θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, σημαντικά ιεραρχείται από την οργανωτική επιτροπή του κάμπινγκ ότι οι δυνατότητες αυτοδιαχείρισης-αυτοοργάνωσης παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτες από την αλλαγή τοποθεσίας. Το γεγονός πως σχεδόν το σύνολο του χώρου και των δραστηριοτήτων του κάμπινγκ περνάει αποκλειστικά στα χέρια των συμμετεχόντων και της συνέλευσης της διοργάνωσης, διαμορφώνει εξαρχής ένα πολιτικό κλίμα που ενισχύει τις βασικές αρχές του όλου εγχειρήματος: Οργάνωση-Συλλογικότητα-Αλληλεγγύη.

Σε ένα τέτοιο εύφορο πεδίο, εξέχουσα σημασία θα έχει η κορύφωση της πολιτικής συζήτησης μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θέματα τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα, την υπόθεση μια άλλης αριστεράς αλλά και την τοπική κοινωνία. Ο χορός των εκδηλώσεων ανοίγει το Σάββατο 28 Ιουλίου και συνεχίζει μέχρι και την Κυριακή 5 Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σάββατο 28/7: Εκδήλωση: «Τι γίνεται στα Βαλκάνια και ποιος ο ρόλος της Ελλάδος», συμμετοχή από την αριστερή οργάνωση Λέβιτσα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.
  • Κυριακή 29/7: Workshop: «Η γραφή στα χρόνια της κρίσης», συμμετοχή νέων συγγραφέων
  • Δευτέρα 30/7: Workshop: «Μάης '68, Νέα Αριστερά, πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα της εποχής».
  • Τρίτη 31/7: Workshop: «Κοινωνικές τάξεις: εκμετάλλευση, καταπίεση και εξουσία»
  • Τετάρτη 1/8: Μαθητικό Workshop τις πρωινές ώρες.
  • Εκδήλωση: «Ο κομμουνισμός ως ουτοπία ή ως πραγματική δυνατότητα;»
  • Πέμπτη 2/8: Workshop: «Επιχειρηματικό πανεπιστήμιο: Η γνώση στο βωμό του κεφαλαίου» τις πρωινές ώρες
  • Workshop: «Διαλεκτικός Υλισμός και επιστήμη».
  • Παρασκευή 3/8: Εκδήλωση: «Η καταστροφή του περιβάλλοντος και η επίδραση των ΧΥΤΑ», συμμετοχή αγωνιστών από τοπικά κινήματα.
  • Σάββατο 4/8: Workshop: «Η ανεργία στη Γερμανία του μεσοπολέμου» τις πρωινές ώρες. 
  • Σάββατο 4/8, απόγευμα, Κεντρική Εκδήλωση στην Πάτρα: «Η πολιτική πρόταση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στα νέα μνημόνια και την πολεμική απειλή».
  • Κυριακή 5/8: Workshop: «Ο ρόλος του στρατού και οι αγώνες των φαντάρων».
  • Workshop: Μέση Ανατολή: Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και ανταγωνισμοί, κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση».

Όσον αφορά το πολιτιστικό σκέλος, το κάμπινγκ θα επιδιώξει να διασκεδάσει με έναν πολύπλευρο πολιτιστικό περιεχόμενο το σύνολο των ηλικιών και των προτιμήσεων. Παίρνοντας πινελιές από το μεγαλύτερο μέρος του καλλιτεχνικού καμβά προβλέπονται συναυλίες, ρεμπέτικα-λαϊκά γλέντια, μονοθεματικά πάρτι, προβολές κ.α. Τα highlights των καλλιτεχνικών δρώμενων αποτελούν η προβολή του δημοφιλούς ιστορικού ντοκιμαντέρ «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών», το βράδυ της 28ης Αυγούστου, το beach party με το συγκρότημα Supersan την 1η Αυγούστου και η παράσταση standup comedy με τον Αριστοτέλη Ρήγα στις 2 Αυγούστου. Επίσης, η συναυλία των Zoro&Buzz την πρώτη μέρα 27 Ιουλίου, η συναυλία των Cubaneros στις 30 Ιουλίου, και η αποχαιρετιστήρια συναυλία με τους ΘΡΑΞ ΠΑNKC την Κυραική 5 Αυγούστου.

Για το κάμπινγκ Αναιρέσεις, η ποιοτική πολιτική και πολιτιστική ζωή τις μέρες που θα διαρκέσει δεν περνάει προφανώς μέσα από το στενό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των συναυλιών. Αποτελεί ένα διαρκές στοίχημα για κάθε φίλο και φίλη των Αναιρέσεων και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης και ψυχαγωγίας, έξω και κόντρα στα κυρίαρχα πρότυπα, αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο ενός πολιτικού-πολιτιστικού κάμπινγκ μιας κομμουνιστικής νεολαίας. Σε αυτή τη κατεύθυνση οφείλουν να «βαρέσουν» για ακόμα μια χρονιά τα συλλογικά μας σφυριά.

Τέλος, και φέτος το κάμπινγκ Αναιρέσεις κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε το κόστος της διαμονής στον χώρο να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Έτσι, οι φετινές τιμές είναι 5 ευρώ (4 ευρώ για μαθητές και ανέργους) για κάθε μέρα. Επίσης, για φθηνότερη μετακίνηση από και προς το κάμπινγκ μπορείτε να κλείσετε θέση στα πούλμαν της νΚΑ (27/7 και 4/8 για αναχώρηση από Αθήνα προς Κάτω Αλισσό και 6/8 για επιστροφή προς Αθήνα). Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: Αττική: 6986759792, Μακεδονία: 6989367565, Πελοπόννησος: 6980072933, Κρήτη: 6944375114, Ήπειρος: 6957413929, Θεσσαλία: 6978907456 και Θράκη: 6970277615.

Αγωνιστική δράση και σύνδεση με τον τοπικό παράγοντα

Αντι-ΝΑΤΟική πορεία στη βάση του Άραξου – Επίσκεψη στο Μουσείο Ν. Μπελογιάννη/Αμαλιάδα - Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση στην Πάτρα

Διαχρονικά, ένας βασικός πολιτικός στόχος του κάμπινγκ Αναιρέσεις είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνδεση και αλληλεπίδραση των φίλων των Αναιρέσεων με τη γεωγραφική περιοχή που κάθε φορά μας φιλοξενεί.

Έτσι, λοιπόν, και φέτος δεν λείπει από το πρόγραμμα μια προσπάθεια βαθύτερης γνωριμίας, τόσο με τα τοπικά κινήματα, όσο και με τις περιβαλλοντικές ομορφιές της περιοχής. Η συνδιοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης για την «Οικολογική καταστροφή και την επίδραση των ΧΥΤΑ» των Αναιρέσεων με τοπικούς φορείς αγώνα, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής. Η κορύφωση της πολιτικής δράσης του κάμπινγκ, όμως, θα συντελεστεί με τη διοργάνωση αντιπολεμικής-αντιΝΑΤΟϊκής κινητοποίησης στη βάση του ΝΑΤΟ στον Άραξο την Κυριακή 29 Ιουλίου. Με αυτή την προγραμματισμένη κίνηση, το κάμπινγκ Αναιρέσεις επιδιώκει να δείξει πως τα πολιτικά-πολιτιστικά εγχειρήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είναι εσωστρεφή αλλά, αντίθετα, επιδιώκουν να συνδέονται με τα τοπικά κινήματα και να εναρμονίζονται με τις αξίες της κομουνιστικής στράτευσης. Επιπλέον, ψηλά επιδιώκουμε να ιεραρχηθεί η αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς και της οικολογικής ομορφιάς της περιοχής, μέσα από επισκέψεις και περιπάτους. Έτσι, λοιπόν, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα στις 31 Ιουλίου και εκδρομή στην εντυπωσιακή παραλία της Καλόγριας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο του κάμπινγκ.