Ξεκίνησαν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 29 Νοέμβρη το απόγευμα οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του Νέου Αριστερού Ρεύματος . Ένα συνέδριο που από κάθε άποψη είναι σταθμός στην 24-χρονη πορεία του εγχειρήματος του ΝΑΡ, γεγονός που διαφάνηκε πολύπλευρα και από τις εργασίες της 1ης μέρας του συνεδρίου. Έντονο ενδιαφέρον, ομιλίες με πλούσιες εμπειρίες και συμβολή στα θέματα του συνεδρίου, συσπείρωση και μαζικότητα.

Από νωρίς εκατοντάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των οργανώσεων από όλη την Ελλάδα παρέλαβαν τις κάρτες αντιπροσώπων και το φάκελο υλικών του Συνεδρίου. Στις 6.30 μ.μ. στο κατάμεστο αμφιθέατρο προβλήθηκε video αφιερωμένο στο συνέδριο και αμέσως μετά η οργανωτική επιτροπή κάλεσε τους συνέδρους να ψηφίσουν για τη συγκρότηση του Σώματος και την εκλογή του προεδρείου. Το εκλεγμένο προεδρείο πήρε τη θέση του και ξεκίνησε τη διαδικασία, με την εκλογή των επιτροπών του συνεδρίου, την επιτροπή για την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης, την επιτροπή σχεδίου πολιτικής απόφασης του συνεδρίου και την επιτροπή προτάσεων για την νέα Πολιτική Επιτροπή που θα εκλέξει το συνέδριο την Κυριακή. Με την υπερψήφιση των επιτροπών η διαδικασία συγκρότησης του συνεδρίου ολοκληρώθηκε και στο βήμα ανέβηκε ο σ. Άγγελος Χάγιος για να παρουσιάσει την εισήγηση της απερχόμενης Πολιτικής Επιτροπής στο 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ.

Το συνέδριο συνεχίστηκε μέχρι τις 10.30 μ.μ. με ομιλίες αντιπροσώπων και ανάγνωση χαιρετισμών, ενώ καταχειροκροτούμενος χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (EMEP) ο Σείτ Αλντογκάν.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται το Σάββατο το πρωί και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το βράδυ με τις διαδικασίες των αποφάσεων. Τα αναλυτικά στοιχεία για το Σώμα του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν αύριο από την οργανωτική επιτροπή.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη εισήγηση της Π.Ε. στο 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ