ΝΑΡ: Όλοι στις 12/1 στην Απεργία. Συνεχίζουμε-Κλιμακώνουμε

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12/1, Αθήνα, Προπύλαια 12.00 μ. - Θεσσαλονίκη. Καμάρα 12.00 μ.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ

  • Κόντρα στην τραχύτητα των ανέμων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να βγούμε όλοι κι όλες στους δρόμους!

Το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό να αντιδράσει με μαζικό τρόπο στο νέο κύμα σκληρών μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να "κλείσει" την 3η αξιολόγηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Το νέο αντεργατικό χτύπημα, προσφορά στο ελληνικό κεφάλαιο και τους δανειστές, δεν περιλαμβάνει μόνο μέτρα οικονομικού χαρακτήρα όπως η μείωση του αφορολόγητου, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις μονάδων της ΔΕΗ, η νέα μείωση στις συντάξεις, η αντιδραστική αξιολόγηση με κινητικότητα και απολύσεις στο δημόσιο. Είναι ένα ευθύ χτύπημα στο δικαίωμα των εργαζόμενων να απεργούνε, ένα ωμό καθεστώς μόνιμης επιστράτευσης και κρατικής ομηρίας της βάσης του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία. Δεκάδες εργατικοί αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια ξεδιπλώθηκαν από πρωτοβάθμια σωματεία: η μάχη ενάντια στην Κυριακάτικη αργία, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στις τηλεπικοινωνίες, η απόκρουση των απολύσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς, ακόμα και η ηρωική απεργία των χαλυβουργών, πραγματοποιήθηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία αυτών των χώρων! Το πλαφόν του 50%+1 των εγγεγραμμένων για την κήρυξη απεργίας αποτελεί δώρο στην εργοδοσία και το κεφάλαιο με στόχο να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και ο λαός να παρακολουθεί παράλυτος το τσάκισμά του από τη βάρβαρη πολιτική που φέρνει φτώχεια, ανεργία, απλήρωτη δουλειά, μετανάστευση και στο βάθος ακόμα και πόλεμο.

Και γιατί όλα αυτά;

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει ότι θα πάρει την υποδόση, την οποία θα επιστρέψει φυσικά, αμέσως στα ΕυρωΕνωσιακά κοράκια για την αποπληρωμή του χρέους! Δυο μήνες μετά, τον Μάρτιο, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την 4η αξιολόγηση, το 4ο μνημόνιο, με ένα νέο πολυνομοσχέδιο μέτρων, για την νέα υποδόση… και ο κύκλος του αίματος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα συνεχίζεται διαρκώς με στόχο τα ματωμένα πλεονάσματα για τα κέρδη και τις επενδύσεις ξεπέρασμα του κεφαλαίου. Μισθοί πείνας, δουλειά με το δελτίο, γιγάντωση της ανεργίας, συντάξεις ντροπής, δριμύτατη υποβάθμιση όλων των κοινωνικών αγαθών στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, εργασιακή δουλεία, ξεπούλημα των πάντων, ολοκληρωτισμός, είναι η «αμοιβή» μας!

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε διατεταγμένη αποστολή

Μπροστά στην πολιτική εξέλιξη αυτή, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να κηρύξουν τη λήξη ενός αγώνα που δεν ξεκίνησαν ποτέ! Στις συνεδριάσεις των δύο Συνομοσπονδιών καταψηφίστηκε από τις δυνάμεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ κάθε απεργιακή πρόταση που κατατέθηκε από τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις, το ΜΕΤΑ και το ΠΑΜΕ. Οι παρατάξεις αυτές, απόλυτα εναρμονισμένες με τους κομματικούς τους φορείς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν κατά γράμμα την αστική, κοινοβουλευτική συναίνεση στα μνημόνια, την ΕΕ και το αντεργατικό σφαγείο.

Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό ότι ο εργοδοτικός, κυβερνητικός και κρατικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει πλέον περάσει σε μια ανοιχτή και ενεργητική υποστήριξη των στόχων της εργοδοσίας, της ΕΕ και του κράτους, είναι ολόπλευρα προσδεμένος στην αστική πολιτική , τον «εταιρισμό» με τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο. Προωθεί το αστικό σχέδιο εντός του εργατικού κινήματος κι επιδιώκει σιγή νεκροταφείου γιατί θέλει να κλείσει κάθε ρωγμή αντίστασης! Είναι με τη μεριά του κεφαλαίου και όχι με τους εργάτες και τους ανέργους! Με αυτό τον τρόπο δίνει απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση και την πολιτική της! Υπογραμμίζει ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος και η κοινωνική και εργατική διαμαρτυρία περιττή κι επικίνδυνη!

Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ, την τελευταία ώρα και κάτω από την πίεση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και άλλων ταξικών δυνάμεων, τροποποίησε την ηττοπαθή και αδιέξοδη τακτική να προαναγγέλλει απεργία την ημέρα της ψήφισης των μέτρων, δίνοντας τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων (όπως στο ασφαλιστικό όπου με την προαναγγελία μιας 24ωρης φάντασμα για "όποτε κατατεθεί το νομοσχέδιο", έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να χειριστεί τα ζητήματα όπως ακριβώς θέλει και να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση μέσα στο Πάσχα!). Αυτή η γραμμή, υποτιμά τη δυνατότητα νικηφόρων αγώνων δίνοντας μάχες απλής διαμαρτυρίας, δεν είναι γραμμή κλιμάκωσης ούτε γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ. Διευκολύνει κατά βάθος τον εργοδοτικό και κρατικό συνδικαλισμό στην πρακτική των συμβολικών αγώνων και δυσκολεύει το εργατικό κίνημα να βαδίσει προς μια νικηφόρα αναμέτρηση.

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής απαιτεί τώρα την αναγκαία τομή στο κίνημα και την Αριστερά, για ένα ανατρεπτικό εργατικό λαϊκό κίνημα, μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, που θα αναχαιτίσουν αποτελεσματικά την αντιδραστική επίθεση. Για ένα ανασυγκροτημένο, ταξικό και μάχιμο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της νίκης και ανατροπής, όχι της αναποτελεσματικής «διαμαρτυρίας» και της ήττας.

Κοίταξε το μέλλον κατάματα… Κι άλλαξέ το!

Σε χειρότερες εποχές από τη δική μας, υπήρξαν μαχητικοί αγώνες που υποχρέωσαν το κράτος και το κεφάλαιο να πάρουν πίσω μέτρα κι άλλοι που κατέχτησαν δικαιώματα. Όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης ήταν αποτέλεσμα σκληρών ταξικών, εργατικών αγώνων. Αγώνες που είχαν θυσίες και κόπους, οργάνωση και σχέδιο, στόχο και αποφασιστικότητα, κινδύνους και ρίσκα από τους εργάτες. Όμως έτσι, κερδίζεται η ζωή!

Καλούμε την εργαζόμενη πλειοψηφία και τους ανέργους να συμμετέχουν ενεργητικά στις Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, στις επιτροπές αγώνα, στις συλλογικότητες γειτονιάς, και να πάρουν απεργιακές αποφάσεις αγώνα για την Παρασκευή 12/1. Να συνεχίσουν απεργιακά και τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης του νόμου και να κλιμακώσουν με συνεχείς κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες για να καταργηθούν στην πράξη οι αντεργατικοί νόμοι. Γιατί "νόμος είανι το δίκιο του εργάτη".

  • Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της.
  •  Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση.
  •  Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς, το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ να στηρίξουν τον αναγκαίο απεργιακό σχεδιασμό μέσα από ένα μαχητικό, αγωνιστικό συντονισμό της εργατικής βάσης με λογική κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ανατροπής , που θα εμπνέει και θα συσπειρώνει πλατιά τους εργαζόμενους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 10/1/2018