ΝΑΡ: Προσυνεδριακή Διημερίδα για τον ελληνικό καπιταλισμό

Προσυνεδριακή διημερίδα διοργανώνει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με στόχο να τροφοδοτήσει τη συζήτηση στο χώρο της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα στο δυναμικό που μάχεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, στην πορεία προς το 4ο συνέδριό του.

Αντικείμενο της διημερίδας είναι ο σύγχρονος ελληνικός καπιταλισμός και οι ταξικές και πολιτικές αντιθέσεις που τον συγκλονίζουν. Η διημερίδα θα διεξαχθεί στις 7-8 Οκτώβρη 2017 στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι, στην Ιερά Οδό 154, σταθμός μετρό Ελαιώνα.

Η διημερίδα θα οργανωθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους συζητήσεων. Ο πρώτος κύκλος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Οκτώβρη το απόγευμα θα έχει ως θέμα του την κρίση και την αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού στην εποχή των ευρω-μνημονίων. Ο δεύτερος κύκλος θα εστιάσει στην κοινωνικο-ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας και τις τάσεις αναδιάταξης και θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής 8 Οκτώβρη. Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση του τρίτου κύκλου, με τίτλο: «Ρωγμές στην πολιτική εκπροσώπηση, τάση θωράκισης του συστήματος και εργατική πολιτική».

Σε κάθε κύκλο θα υπάρχει ένα εισηγητικό άνοιγμα από την πλευρά του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που θα φέρνει στη συζήτηση και τις αντίστοιχες πλευρές από τις επεξεργασίες των Θέσεων για το 4ο Συνέδριο και θα ακολουθούν οργανωμένες παρεμβάσεις από μέλη του ΝΑΡ, αγωνιστές της μαχόμενης Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, επιστήμονες και διανοούμενους, ενώ θα ακολουθεί διάλογος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.