ΝΑΡ: Προκήρυξη για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου 2014

Πολυτεχνείο 2014

Με εργατική-λαϊκή αντεπίθεση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της κυβέρνησής τους.

 Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής

Εργαζόμενοι/εργαζόμενες, άνεργοι/άνεργες, νέοι και νέες

Το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη μάς καλεί για μια ακόμη φορά να τιμήσουμε την ουσία του, παίρνοντας τη σκυτάλη για τα Πολυτεχνεία της νέας εποχής.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μπροστά στη λυσσαλέα της προσπάθεια να γαντζωθεί στην κυβερνητική εξουσία, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό για «έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση», τη στιγμή που μαζί με την Τρόικα ετοιμάζει νέο Μεσοπρόθεσμο για το Δεκέμβρη. Την ίδια στιγμή η κρίση του καπιταλισμού δείχνει να βαθαίνει με ιδιαίτερο τρόπο στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και των πολεμικών αναμετρήσεων στην ευρύτερη περιοχή μας (Μέση Ανατολή, Τουρκία) και στην Ουκρανία, μας φέρνουν μπροστά σε μια νέα σημαντική καμπή των κοινωνικών και πολιτικών αναμετρήσεων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα γίνουν εκλογές και αν θα βγει μια κυβέρνηση για να μας σώσει, αλλά πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία να εισβάλουν στο προσκήνιο παλεύοντας για την ανατροπή των παλιών και νέων μέτρων του μαύρου μετώπου κεφαλαίου ΕΕ – ΔΝΤ, της πολιτικής τους και της ίδια της άθλιας συγκυβέρνησής τους. Τώρα που σχεδιάζουν απαγόρευση των απεργιών, νέες περικοπές των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας και νέες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πρέπει να σημάνει η ώρα της εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προετοιμάζουν ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με εξαγορές βουλευτών για να βρουν τους 180 της προεδρικής εκλογής και να συνεχίσουν να γδέρνουν τον ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να τους περάσει.

Μπορούμε! Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν – Να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν

Οι άνεργοι στενάζουν, οι νέοι και οι νέες δουλεύουν με τα voucher για ένα κομμάτι ψωμί, τα καλύτερα μυαλά της νέας γενιάς μεταναστεύουν, μεγάλο μέρος των μαθητών πετιέται έξω από το σχολείο, φοιτητές διαγράφονται, χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι καταδικάζονται στην ανέχεια. Πραγματικά, η Χούντα δεν τελείωσε το ’73… Η πάλη για το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία της εποχής μας, εποχής ασύλληπτου πλούτου τον οποίο λυμαίνονται οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματά του, για κατακτήσεις στο σήμερα, με όπλο ένα ταξικά και πολιτικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα και ένα οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.    

Η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που τιμάμε αυτές τις ημέρες, έρχεται να μας θυμίσει ότι ήταν η εξέγερση και όχι η διαπραγμάτευση που ταρακούνησε τη Χούντα. Όπως τότε, έτσι και τώρα μόνο ο παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να ανατρέψει τη σύγχρονη χούντα των τραπεζών, του χρέους και της ΕΕ.

Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής!

Η αποτυχημένη συνταγή της Εθνικής Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας (που επιδίωκε να αξιοποιήσει παράθυρα «φιλελευθεροποίησης» της Χούντας για να κλείσει τον κύκλο της με αντικατάσταση από μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» συντηρητικών και μη, αντιχουντικών δυνάμεων) μας ξανασερβίρεται με τις κυβερνητικές λογικές «σωτηρίας» που καθηλώνουν το μαζικό κίνημα στην αδράνεια και οδηγούν την Αριστερά στην υποταγή στο λεγόμενο «δυτικό πλαίσιο», με ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους λεγόμενους «υγιείς επιχειρηματίες».   

Η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μάς καλεί να ξαναγράψουμε το σημερινό «Κάτω η Χούντα»: ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ΜΜΕ και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κ.λπ.). Κάτω οι νοσταλγοί της Χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και κάθε ακροδεξιό κατακάθι.

Μας καλεί να γράψουμε το σημερινό «Έξω οι Αμερικάνοι»: ΕΞΩ από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Na ξαναπιάσουμε το νήμα του Νοέμβρη λοιπόν! Βγαίνοντας στην πρώτη γραμμή της πάλης για να χάσει το κεφάλαιο δύναμη, πλούτο και εξουσία.

Με ισχυρή, μαζική και μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά. Με μαζική, ενωτική και δημοκρατικά οργανωμένη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με την πολιτική συνεργασία όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της ανατροπής.

Με τη συγκρότηση ενός σύγχρονου φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Γιατί η επαναθεμελίωση της κομμουνιστικής προοπτικής μπορεί να δώσει πραγματική και οριστική διέξοδο από τη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού.

  • ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση