ΝΑΡ Θεσσαλίας: Για την απώλεια του κομμουνιστή αγωνιστή Στέφανου Καραμήτρου

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζει για την απώλεια του Αγωνιστή Κομμουνιστή Στέφου Καραμήτρου, στελέχους του ΚΚΕ (μ-λ) τα ειλικρινή και συντροφικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συντρόφους του και σε όλους τους δικούς του.

Βαδίσαμε μαζί στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στην Μαχόμενη Αριστερά, στην Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Επιτροπή Καρδίτσας, στη δημοτική κίνηση Αντίσταση με τους Πολίτες της Καρδίτσας, στη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας, στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Σεβόμαστε το ήθος, την ευγένεια, την λαϊκότητα, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα, το ολοκληρωτικό δόσιμό του στην πάλη για την κομμουνιστική προοπτική .

Με αρετή, τόλμη και πίστη στο όραμα του μαρξισμού – λενινισμού υπήρξε ένας αταλάντευτος και συνεπής αγωνιστής στην πάλη του λαού για μια καλύτερη ζωή. Αγωνιστής των ιδεών του Κομμουνισμού και της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας, τόλμησε να συνδέσει τη ζωή του όλη, με την πίστη και την αφοσίωσή του στο Κομμουνιστικό κίνημα. Η απώλειά του είναι σημαντική για τους αγώνες και την επαναστατική αριστερά στη χώρα μας. Στους δύσκολους καιρούς που ήρθαν αλλά και στους δυσκολότερους που έρχονται, το πείσμα και η αποφασιστικότητα του, η αισιοδοξία του και η εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού θα αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης και κουράγιου.

Σφράγισε με τον τρόπο του μια ολόκληρη εποχή αγώνων από τη δικτατορία μέχρι σήμερα το χώρο της επαναστατικής αριστεράς στην πόλη μας και παντού εκεί που έδρασε.

Η ζωή, η δράση και το έργο του είναι παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, για τους παλιούς και νέους αγωνιστές, για τη συνέχιση του αγώνα ως το τέλος για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Δὲ χύνουν δάκρυ
μάτια ποὺ συνηθίσαν νὰ βλέπουνε φωτιὲς
δὲ σκύβουν τὸ κεφάλι οι μαχητὲς
κρατάν ψηλὰ τ᾿ αστέρι
μὲ περηφάνεια
δεν έχουμε καιρό νὰ κλαίμε τοὺς συντρόφους
τὸ τρομερό σας όμως κάλεσμα
μες στη ψυχή μας
κι οι καρδιές σας
θὲ να κτυπάνε
μαζί μας
τὸ σιγανό σας βόγγισμα

σὰν προσκλητήρι
χτυπά στ᾿ αφτιά μας
σαν τον αντίλαλο βροντής.

Ναζὶμ Χικμέτ

Οι αγωνιστές ζουν και θα ζουν στους νέους αγώνες για την κομμουνιστική απελευθέρωση!

Oργανώσεις ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλίας, Καρδίτσα 29/1/2019