ΝΑΡ: Για τη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αριστεράς το επόμενο διάστημα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

1. Μέσα στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνολικά η μαχόμενη αριστερά πρέπει να συνεχίσουν την δράση τους, αλλά με νέο τρόπο, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και των κοινωνικών και πολιτικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, που η άρχουσα τάξη, αξιοποιώντας και την πανδημία, προσπαθεί να καταλύσει. Στις μορφές δράσης που επιλέγει πρέπει να παίρνει υπόψη της τις ανάγκες προστασίας της υγείας όσων συμμετέχουν και του κοινωνικού συνόλου, την διεισδυτικότητα και την αποδοχή των στόχων, την συσπείρωση δυνάμεων, καθώς και τις ανάγκες περιφρούρησης απέναντι σε πιθανή κατασταλτική δράση του κράτους. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμμετέχει και θα συνεισφέρει στην δράση με αυτά τα κριτήρια.

Προφανώς η αναζήτηση και επιλογή κατάλληλων μορφών δημόσιας έκφρασης των θέσεων και των διεκδικήσεων δεν σημαίνουν αναστολή των αγώνων, ούτε αποδοχή των άμεσων και μακροπρόθεσμων σχεδιασμών των αστικών επιτελείων και της κυβέρνησης της Ν.Δ. για περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

2. Πίσω από τις καταγγελίες κυβερνητικών παραγόντων, δημοσιογράφων και άλλων στυλοβατών του συστήματος ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις για δήθεν ανεύθυνη στάση και για καλέσματα προηγούμενων ημερών σε συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους που ήδη έχουν ακυρωθεί, κρύβονται ευρύτερες στοχεύσεις για δαιμονοποίηση της αριστεράς και περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί, αναπροσαρμόζοντας την δράση της, να συνεισφέρει αποφασιστικά: στην αποκάλυψη των αιτιών της εμφάνισης και εξάπλωσης της πανδημίας, της σύνδεσης της με την κρίση του καπιταλισμού και την πολιτική των αστικών τάξεων, τις στοχεύσεις τους για αξιοποίηση σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Στην πάλη των εργαζόμενων στην υγεία και στους κλάδους που κινδυνεύουν περισσότερο ή θίγονται άμεσα από τις επιπτώσεις της πανδημίας για την οργάνωσης της αντίστασής τους. Θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους που πλήττονται από τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, την παράταση ωραρίου, την εντατικοποίηση στους κλάδους της καθαριότητας, των σούπερ μάρκετ, κ.α.. Στον αγώνα και την αλληλεγγύη στον κόσμο που θα μείνει χωρίς δουλειά, στη νεολαία (ειδικά στο κομμάτι της εργασιακής περιπλάνησης), στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους αστέγους, στους πρόσφυγες και μετανάστες. Σε πρωτοβουλίες συσπείρωσης δυνάμεων τόσο στο επίπεδο της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας, όσο και των μαχόμενων πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, αξιοποιώντας και την θετική παρακαταθήκη από τις πολύ επιτυχημένες αντιρατσιστικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις της 5ης του Μάρτη.

4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε λάβει καμιά απόφαση για την συμμετοχή της στις 21 του Μάρτη στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια ή αλλού. Η ανακοίνωση αυτής της συμμετοχής δεν έγινε άλλωστε από την ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά από την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ με πολιτική ευθύνη κυρίως του ΣΕΚ. Τέτοιες ενέργειες τραυματίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο εσωτερικό της και την φθείρουν προς τα έξω, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που ο λαός μας αγωνιά και αναζητεί δρόμους προστασίας και αντίστασης 

5. Οι εργαζόμενοι και το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορούν με αξιοπρέπεια, αγώνα και αλληλεγγύη, αξιοποιώντας και την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, να ξεπεράσουν την κρίση και να αποκρούσουν την επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, όχι μόνο υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους, αλλά ανοίγοντας δρόμους ανατροπής απέναντι σε ένα σαπισμένο σύστημα που στην κατρακύλα του απειλεί να πάρει μαζί του, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, τη δημόσια υγεία και την αξιοπρεπή ζωή την ειρήνη και την οικολογική ισορροπία του πλανήτη.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 18/3/2020