ΝΑΡ: Αποχαιρετισμός στον Περικλή Κοροβέση

 

Αποχαιρετισμός στον Π. Κοροβέση

Ο αγώνας ενάντια στους «Ανθρωποφύλακες» θα είναι διαρκής

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με θλίψη αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση, αγωνιστή της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του κινήματος για την κοινωνική απελευθέρωση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Περικλής Κοροβέσης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, έδωσε αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Στα χρόνια της χούντας φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Στο βιβλίο «Ανθρωποφύλακες» κατέγραψε συγκλονιστικά τα βασανιστήρια από τα όργανα της δικτατορίας. Μέχρι τις μέρες μας παρέμεινε κριτικός για το σύστημα, διατηρώντας τις αρχές και τις αξίες του, σε πείσμα μιας εποχής «μειωμένων προσδοκιών».

Αναζητούσε δρόμους ανατροπής και νέα περάσματα προς την ελευθερία, πάντα αμφισβητώντας το υπάρχον, αλλά και χωρίς λογική «ανταποδοτικότητας». Γι’ αυτό και δεν δίστασε, παρότι υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημά του (2007), να αποχωρήσει το 2009 και να ασκήσει έντονη κριτική όταν το κόμμα αυτό μετατρεπόταν σε πυλώνα του συστήματος και μέχρι και πρόσφατα. Με τις παρεμβάσεις του ο συγγραφέας των «Ανθρωποφυλάκων» φώτιζε διαρκώς την ανάγκη του αγώνα ενάντια στην εποχή του ζόφου και του αστικού ολοκληρωτισμού, που εξυφαίνεται.

Ο βίος του αφήνει παρακαταθήκη για μια στάση ζωής που να εμπνέεται από τα ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Καλό ταξίδι Περικλή.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 11/4/2020