Μαζικά τα Συλλαλητήρια στο Σύνταγμα. Πλούσια δράση του τριήμερου. Συνεχίζουμε!

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις του τριήμερου 6-7-8 Μάη 2016 ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος

Μαζικό ήταν και το Συλλαλητήριο της Κυριακής 8 Μάη. Από τις 7.00 μ.μ. χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι , άνεργοι και συνταξιούχοι γέμιζαν την Πλατεία Συντάγματος.

Μαζική παρουσία στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος είχε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η οποία πραγματοποιούσε εξόρμηση με τις ανακοινώσεις της μπροστά από το κιόσκι-περίπτερο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που έχει στηθεί στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας στην πάνω μεριά της Πλατείας Συντάγματος.

Μαζική και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σειρά πανό και κόσμο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ο κόσμος πύκνωνε όσο περνούσε η ώρα, ενώ μέσα στη Βουλή πραγματοποιούνταν η τελική συζήτηση για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού εκτρώματος από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. η αστυνομία έκανε μαζική ρίψη χημικών μέσα στους συγκεντρωμένους, ρίχνοντας και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης αλλά και ψεκάζοντας από πολύ κοντά μέσα στα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των φοιτητικών Συλλόγων και άλλων οργανώσεων, χωρίς κανέναν λόγο. Τα οργανωμένα μπλοκ, ανάμεσά τους και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανασυντάχθηκαν γρήγορα και παρέμειναν ως αργά στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή. Λίγο νωρίτερα είχαν φτάσει και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ που κατευθύνθηκαν από Αμαλίας μέχρι την είσοδο της Πλατείας Συντάγματος. Επίσης νωρίτερα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συναυλία στην αρχή της Ερμού, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος.

Ήταν η τέταρτη κινητοποίηση του αγωνιστικού τριήμερου ενάντια στην κατεπείγουσα κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νόμου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το πρωί της Κυριακής, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων συμμετείχε με κάλεσμά της στα απεργιακά μπλόκα στην οδό Ερμού, που καλούσαν σωματεία του εμπορίου, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εκατοντάδες αγωνιστές από πολλές συλλογικότητες έκλεισαν όλα τα καταστήματα της Ερμού περιφρουρώντας για πολλές ώρες την Απεργία.

Το απόγευμα της Κυριακής, μέλη της νεολαίστικης συλλογικότητας Block It! που συσπειρώνει δυνάμεις από το κίνημα της νεολαίας ενάντια στο ασφαλιστικό, κρέμασε γιγαντοπανό στην κορυφή του Λυκαβητού, με συνθήματα κατά του ασφαλιστικού.

Να σημειωθεί ότι και το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μάη η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ και το ΠΑΜΕ με πορεία από την Ομόνοια κατέληξε στο Σύνταγμα αργότερα. Την Παρασκευή, 1η μέρα της 48-ωρης απεργίας είχαν πραγματοποιηθεί απεργιακές περιφρουρήσεις και μαζική απεργιακή συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Χαυτεία με πορεία στη Βουλή.

Το αγωνιστικό τριήμερο ήταν η αρχή μαζικών αγώνων ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης που εξαπολύει η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δανειστές ΕΕ-ΔΝΤ για να περάσουν τα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Απαιτείται αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση σε όλα τα επίπεδα. Στην κατεύθυνση αυτή, την Τρίτη 10 Μάη η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε νέα μαζική Συνέλευση Αγώνα, στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.