ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αποφασιστικά στην ανάπτυξη νέων αγώνων

Ανακοίνωση της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Παρασκευή 13/9 συνεδρίασε η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βασικό θέμα την εκτίμηση της νέας περιόδου και τις προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταποκριθεί το κίνημα και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 29/9.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιδραστική αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με πρώτους σταθμούς:

- Την απεργία που αποφάσισε να κηρύξει το ΕΚΑ την Τρίτη 24/9, ενάντια στο αντι-συνδικαλιστικό αντι-εργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, το οποίο χτυπάει συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Δίνουμε τη μάχη ώστε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες να συμμετέχουν και να μετατρέψουν εκείνη την ημέρα σε πανεργατική απεργία. Παλεύουμε να υπάρξει συντονισμένος αποφασιστικός αγώνας με συνέχεια και κλιμάκωση για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά μέτρα.

- Την Τετάρτη 18/9 συμμετέχουμε στη διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να καταδικαστούν οι ναζί και να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Άμεση κλιμάκωση η διοργάνωση μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητήριου τη μέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.

- Την Παρασκευή 20/9, διαδηλώνουμε στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κόντρα στις εγκληματικές, για τον πλανήτη και τη ζωή όλων μας, επιλογές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων που τους κάνουν πλάτες, προβάλλοντας τον ταξικό χαρακτήρα που έχει η πολιτική που καταστρέφει τον πλανήτη κόντρα και σε πολιτικές δήθεν πράσινης ανάπτυξης που αποσκοπούν στην κερδοφορία των εταιρειών που εμπορεύονται τις ΑΠΕ καταστρέφοντας και το περιβάλλον.

-Το Σάββατο 21/9, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και διαδήλωση στις 2.00 μ.μ. στην οδό Γλάδστωνος, απαιτώντας “Δικαιοσύνη για το Ζακ/Zackie”.

-«Υποδεχόμαστε» τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς για μια μεγάλη αντιπολεμική αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση.

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 14/9/2019