Κλιμάκωση των αγώνων. Απεργία την Τετάρτη. Συλλαλητήρια παντού

Σε οργάνωση του λαού και ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου καλούν οι ταξικές δυνάμεις.

Όπως τονίζεται, τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να τα υπογράψει κανένας γιατί τα έχει απορρίψει ο λαός με τους αγώνες του και με το δημοψήφισμα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.

Συγκεντρώσεις ενάντια στην συμφωνία ΕΕ-κυβέρνησης και το νέο μνημόνιο που καταλήχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης πραγματοποιήθηκε τόσο την Κυριακή 12/7, όσο και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Σύνταγμα, με χιλιάδες κόσμο να διαμαρτύρεται για την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το μεγάλο ΌΧΙ του λαού σε ΝΑΙ στους εκμεταλλευτές δυνάστες δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ.

Τώρα ξεκινάει η μάχη για την οργάνωση μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στα μέτρα-φωτιά και το βάρβαρο 3ο μνημόνιο.

Πρώτος σταθμός για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλα συνδικάτα για την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. καθώς και στις άλλες μεγάλες πόλεις

Παράλληλα, υπάρχει κάλεσμα σωματείων και συνδικάτων στους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής για Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις έχουν καταθέσει πρόταση για άμεση σύγκλιση των ΔΣ σε ομοσπονδίες και το ΕΚΑ, ώστε να αποφασιστεί άμεσα απεργιακή κινητοποίηση και στον ιδιωτικό τομέα, μετά την ταύτιση της ΓΣΕΕ με τις μνημονιακές δυνάμεις του ΝΑΙ και την πλήρη παράδοσή της στην εργοδοσία και τις πολιτικές του μαύρου μετώπου.

Κινητοποιήσεις από κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες οργανώνονται και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες.

Στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης κατά του φρικιαστικού νέου μνημονίου, οι ταξικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στην εκπαίδευση (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), έκαναν την παρακάτω δήλωση-τοποθέτηση:

«Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα

Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει νέα ληστρικά μνημόνια, την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού και την υποθήκευση του μέλλοντός του. Να παραδώσει στα χέρια του συρφετού των ληστών – ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και του προσκυνημένου πολιτικού προσωπικού τους ντόπιου και ξένου, τη νωπή λαϊκή θέληση που εκφράστηκε συντριπτικά την προηγούμενη μόλις Κυριακή του Δημοψηφίσματος.

Τα νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, προς όφελος των δανειστών και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Προεικονίζουν εκπαιδευτικό αρμαγεδώνα, με νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις, μηδενικούς διορισμούς, αξιολόγηση, κατάργηση όλων των κατακτήσεων των τελευταίων μηνών στο όνομα της αναστολής των «μονομερών ενεργειών» και χτύπημα των συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στέλνουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού στον Καιάδα.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους, σε αγώνα διαρκείας! Τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του οργανωμένου και αποφασισμένου λαού. Καλούμε τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν θέση, στο συντονισμό και την οργάνωση της πάλης. Η ΔΟΕ να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γ.Σ. ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κάθε μνημόνιο. Η ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη των ΕΛΜΕ, της επιτροπής των διαθεσίμων και κάθε επιτροπής αγώνα γι αυτό το σκοπό.

Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!

Καλούμε τις αγωνιστικές δυνάμεις που στην παρούσα χρονική στιγμή αποτελούν την πλειοψηφία των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ: Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ!"