Κανένα πισωγύρισμα, μπροστά για την ανατροπή!

Προκήρυξη του ΝΑΡ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

.
Ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανατρεπτικό μαζικό λαϊκό κίνημα

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη μια νέα πολιτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας. Η συντριβή των μνημονιακών κομμάτων, η μαζική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής του «μαύρου μετώπου» - ΕΕ και ΔΝΤ και η νέα αυτοπεποίθηση ότι τα πράγματα πρέπει «να πάνε αλλιώς» ανεβάζει απότομα τον πήχη των απαιτήσεων. Βρισκόμαστε μπροστά στο σταυροδρόμι. Ή ο λαός, το κίνημά και η αριστερά θα κάνουν ένα ακόμη πιο αποφασιστικό ανατρεπτικό βήμα προς τα μπρος ή θα ανασυγκροτηθεί σε νέα έκδοση το μαύρο μνημονιακό μέτωπο καταστέλλοντας ή ενσωματώνοντας το λαϊκό ριζοσπαστισμό.

Ήδη, με κορμό τη ΝΔ και την «κεντροδεξιά» συσπείρωση, με το ΠΑΣΟΚ σε συμπληρωματικό ρόλο, με μια πρωτόγνωρη συστράτευση όλων των ηγεμονικών μερίδων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου (με προεξάρχοντες τους αδίστακτους και θρασύτατους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του γερμανικού κεφαλαίου) και πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ, έχει εξαπολυθεί μια πολιτική, οικονομική και ιδεολογική τρομοκρατία. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προτάσσουν τη στρατηγική της «πάση θυσία» πρόσδεσης στο άρμα του Ευρώ και της ΕΕ.

Αυτή η επιλογή ορίζει τα διλήμματα που θέτουν στο λαό, καθώς συνεπάγεται την τήρηση των ήδη υπογεγραμμένων συμφωνιών (μνημόνια, Δανειακή Σύμβαση), την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την εφαρμογή των νέων συμφώνων της ΕΕ (για το ευρώ ή το Δημοσιονομικό Σύμφωνο) και την «ανάπτυξη» με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πόρων, νέα μνημόνια και έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Πίσω από το φόβο της χρεοκοπίας και την ακραία αντι – αριστερή και αντι – κομμουνιστική ρητορεία, για την οποία αξιοποιούνται όλα τα ακροδεξιά αποβράσματα, κρύβεται η νέα κανιβαλική λεηλασία και η εξαθλίωσή μας για τη διάσωση του καπιταλισμού της παρακμής. Η Αριστερά που ονειρεύεται κυβερνητικά κουστούμια ή που μένει κλεισμένη στο κομματικό της κάστρο δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τον αντίπαλο. Ζητούμενο είναι μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Αριστερά της ανατροπής.

Να σηκώσουμε το γάντι!

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, ο λαός πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι απόπειρες ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, οι λαϊκές πρωτοβουλίες στις γειτονιές και όλες οι μορφές συσπείρωσης κι αγώνα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να κάνουν ένα ποιοτικό βήμα στην κατεύθυνση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης κι ανατροπής. Καμία στάση ανάθεσης ή αναμονής! Καμία αυταπάτη για «εύκολη εκλογική απάντηση» στη μεγάλη επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ για να ξεπεράσουν την βαθιά καπιταλιστική κρίση. Οι αλλαγές που δρομολογούν δεν είναι απλά μέτρα «έκτακτης ανάγκης» μέχρι να περάσει η μπόρα. Είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός της αντιδραστικής ανάπτυξης και κρίσης! Η απάντηση για το «που θα πάνε τα πράγματα» έχει άμεση συνάρτηση με το ποιά αριστερά, ποιό πρόγραμμα και ποιό μέτωπο θα σταθεί απέναντι στο μαύρο συνασπισμό ΕΕ και κεφαλαίου.

Τώρα ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Ανατροπή και όχι επαναδιαπραγμάτευση! Όχι μόνο για να πάρουμε ανάσα, αλλά για να νικήσουμε τη φτώχεια και την ανεργία!

Με ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά και δυνατό μαζικό λαϊκό κίνημα!

Η μαζική διάθεση «για μια ανάσα» που έχει ο καταχτυπημένος κόσμος της δουλειάς συνδέεται αντικειμενικά με το «πώς μπορούμε στην πράξη να ακυρώσουμε τους αντιλαϊκούς νόμους και να επιβάλλουμε μέτρα σε όφελος του λαού και της νεολαίας;» Η ανακούφιση συνδέεται με την αποφασιστική ρήξη εδώ και τώρα με την αστική πολιτική, την ΕΕ και τα μνημόνια, όχι μόνο για να αναπνεύσουμε, αλλά και για να ζήσουμε ανθρώπινα και διαφορετικά.

Χωρίς οργανωμένο και αποφασισμένο λαό κανείς δε μπορεί να επιβάλλει ανατροπές και να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις! Δε μπορείς να αποφύγεις αυτή τη σύγκρουση! Είναι καταστροφικό η στάση απέναντι στο Ευρώ και την ΕΕ να είναι θέμα που το «βλέπεις μετά, σε δεύτερο χρόνο». Η συνεχής ταλάντευση του ΣΥΡΙΖΑ, η υπεκφυγή των ερωτημάτων και στην πράξη η δεξιόστροφη προσαρμογή του, αξιοποιείται από το σύστημα για την καθήλωση του ριζοσπαστισμού σε διαχειρίσιμα πλαίσια. Μονομερής παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους ή αναγνώριση του χρέους και διαχείριση της αποπληρωμής του με μορατόριουμ, ρήτρα ανάπτυξης κτλ.; Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο ή εξυγίανση από το δημόσιο και πώληση των τραπεζών σε ιδιώτες; Εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο, έλεγχο της ροής των κεφαλαίων και ριζική αναδιανομή του πλούτου ή αναδιανομή της φτώχειας και της ανεργίας; Έμπρακτη ακύρωση όλων των δεσμεύσεων της Δανειακής Σύμβασης και όλων των αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων τώρα ή «πολιτική» καταγγελία και επικοινωνιακές πιρουέτες; Διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας για το μέγεθος της εξαθλίωσής μας ή ανατροπή τους για να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ κι ΕΕ, σε ρήξη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ταπείνωσης;

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή ή «αριστερή» κυβέρνηση κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόικα, της ΕΕ, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή. Η απουσία του ΚΚΕ από τον άμεσο πολιτικό αγώνα, η αναγόρευση των μετώπων της άμεσης πολιτικής πάλης σε «ψευδοδιλλήματα» και η άρνησή του να συμβάλει σε μια ανατρεπτική μετωπική λογική αδυνατίζουν το ρεύμα σύγκρουσης και ανατροπής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επιμείνει με νέα ορμή στο συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων στους αγώνες και τις πολιτικές μάχες. Για τη νικηφόρα αντιμετώπισή της σφοδρής σύγκρουσης που έρχεται και το άνοιγμα του δρόμου για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό του 21ου αιώνα, καλούμε σε ολόπλευρη ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, των θέσεων, του προγράμματος και του μετώπου της.
.
 
Στις 17 Ιούνη στηρίζουμε - ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
.
Νέο Αριστερό Ρεύμα