Καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία

Συγκροτήθηκε μετά από συσκέψεις και ανοιχτή συνέλευση στην Αθήνα η "Καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία", με τη συμμετοχή αριστερών οργανώσεων, αγωνιστών και συλλογικοτήτων. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση συμμετέχει στις δραστηριότητες και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της καμπάνιας. 

Στην ιδρυτική της Ανακοίνωση, η καμπάνια αναφέρει τα εξής:

Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις στην περιοχή και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μπλοκ νεοφιλελεύθερων, ακροδεξιών και νεοναζιστών του καθεστώτος του Κιέβου, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και της ΕΕ, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη δολοφονική εκστρατεία εναντίον της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Ο μόνος αυθεντικός και μέχρι τέλους αντίπαλος της κυβέρνησης του Κιέβου αυτή τη στιγμή, είναι ο αγώνας αντίστασης που διεξάγεται στην Νοτιοανατολική -κυρίως αλλά όχι μόνο- Ουκρανία. Δεν έχουμε προσμονή και καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον Πούτιν, ο οποίος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την διασφάλιση των συμφερόντων του ρώσικου καπιταλισμού και συμμετοχή στην μοιρασιά της επιρροής του διεθνούς κεφαλαίου στην Ουκρανία και σε καμία περίπτωση για την υπεράσπιση της ουκρανικής εργατικής τάξης από τη φασιστική επίθεση. Ωστόσο, στα γεγονότα της Ουκρανίας συνδυάζεται η ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο των φασιστών ως πολιορκητικού κριού. Η γενικόλογη καταγγελία του φασισμού και των σφαγών στην Οδησσό και αλλού δεν αρκεί. Η εξίσωση των δύο πλευρών που αντιμάχονται στο εσωτερικό της Ουκρανίας εξυπηρετεί μόνο την προπαγάνδα του δυτικού ιμπεριαλισμού και του καθεστώτος του Κιέβου. Η λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ του καθεστώτος, της κυβέρνησης του Κιέβου και των φασιστών από τη μια και των αντιφασιστών, του εργατικού κινήματος και των μεiονοτήτων από την άλλη πλευρά, (των δυο αντιμαχόμενων πλευρών στο εσωτερικό της Ουκρανίας) είναι απαράδεκτη.

  • Στηρίζουμε την αντικυβερνητική – αντιφασιστική εξέγερση στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, παλεύουμε για τη νίκη της. Στηρίζουμε το δικαίωμα των περιοχών αυτών στην αυτοδιάθεση. Νίκη στις αντιφασιστικές δυνάμεις της ΝΑ Ουκρανίας που παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου και στηρίζουν την κοινή πάλη της εργατικής τάξης της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.
  • Καταδικάζουμε απερίφραστα την υποστηριζόμενη από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές “αντιτρομοκρατική εκστρατεία” που διεξάγει το καθεστώς του Κιέβου.
  • Στεκόμαστε ενάντια στο καθεστώς του Κιέβου, απαιτούμε την απομόνωση του, στηρίζουμε την πάλη για την ανατροπή του και το τσάκισμα των ταγμάτων εφόδου του “Δεξιού Τομέα” και της φασιστοκρατούμενης “Εθνοφρουράς”.
  • Καταδικάζουμε την αμέριστη στήριξη που του προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση και τη συμμετοχή της στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες και την Αριστερά της μάχης της Ουκρανίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους συντρόφους της οργάνωσης Borotba που βρίσκονται στο στόχαστρο του καθεστώτος του Κιέβου και παλεύουν ηρωικά και με κόστος για το συντονισμό και την οργάνωση του αντικυβερνητικού και αντιφασιστικού αγώνα.

Η Καμπάνια επιδιώκει να οργανώσει την αντιπληροφόρηση και την αλληλεγγύη στους εξεγερμένους κατοίκους, τους απεργούς εργάτες, τις μειονότητες, τους αντιφασίστες και τους αριστερούς μαχητές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Επιδιώκουμε την όσο το δυνατό πλατύτερη διεύρυνση και συνδιοργάνωση μιας τέτοιας εκστρατείας στήριξης του αντικυβερνητικού- αντιφασιστικού αγώνα της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, καταδίκης και ήττας του καθεστώτος του Κιέβου και των ιμπεριαλιστών πατρόνων του.

Είναι αναγκαίο να σπάσει το κλίμα μουδιάσματος και αμηχανίας που επικρατεί κάτω από το βάρος της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Είναι επείγον να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο, ένα κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας και ειδικά στους αντιφασίστες και αριστερούς μαχητές αυτού του αγώνα.

blog: http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/