Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

  • Ο αυταρχισμός και η καταστολή απαραίτητο συμπλήρωμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες!

Η άθλια συγκυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της με την τρόικα και στο κεφάλαιο που υπηρετεί, βάζει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις στο γύψο. Απαγορεύει την πάλη εναντίον της βάρβαρης πολιτικής της, διώκει και ποινικοποιεί κάθε αγώνα, θέλει να καταργήσει ακόμα και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Αφού επιστράτευσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους τοκογλύφους και κερδοσκόπους –ντόπιους και ξένους- «επενδυτές», αφού έχει επιστρατεύσει κάθε μαχητικό κλάδο που αντιστέκεται στην πολιτική της τα τελευταία χρόνια (καθηγητές, ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, κ.α.), τώρα ζητάει-με δικαστική αγωγή του δημοσίου- να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική και η απεργία και οι κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στο αίσχος της αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διαρρέει στον τύπο την κατάρτιση «νέου συνδικαλιστικού νόμου», με τον οποίο θα ακυρώνεται στην πράξη η δυνατότητα των συνδικάτων να κηρύσσουν απεργία, θα θεσμοθετείται η επιστροφή των πιο μαύρων εργοδοτικών πρακτικών όπως το Λοκ-Άουτ, θα επεκτείνεται ο κρατικός έλεγχος και η παρέμβαση στα συνδικάτα. Φυσικά όλα αυτά διανθισμένα με ιδεολογήματα δημοκρατικότητας και «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων». Στην πραγματικότητα όλα αυτά αποτελούν μέτρα που βιομήχανοι, εργοδοσία, πολυεθνικές και τρόικα ζητούν ως «προαπαιτούμενα» για να επιβληθούν κι άλλα σκληρά αντεργατικά μέτρα. Είναι εργαλεία καθυπόταξης των αντιστάσεων, ακύρωσης και απαγόρευσης των κοινωνικών αγώνων. Μέτρα προφύλαξης του συστήματος απέναντι στις μεγάλες ταξικές συγκρούσεις που ωριμάζουν, απέναντι στις ανατρεπτικές δυνάμεις και διαθέσεις των εργαζόμενων και της κοινωνίας που γεννιούνται και θα αναπτύσσονται ως απάντηση στην βάρβαρη εκμετάλλευση, καταπίεση, εξαθλίωση που επιβάλλουν ο καπιταλισμός και το πολιτικό του προσωπικό. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν "συνδικαλισμό" ξεδοντιασμένο, υπάκουο, εργοδοτικό και συναινετικό στα σχέδια και την πολιτική τους. Μακριά από ταξικές μάχες, ανατρετικές αντιστάσεις και την πάλη για τα εργατικά συμφέροντα. Αυτόν τον συνδικαλισμό, της συνδιαλλαγής και της διαχείρισης, της υποταγής και της ήττας τον έχουν βιώσει καλά οι εργαζόμενοι, δεν τον χρειάζονται, θα τον αντιπαλέψουν. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της δουλειάς, ελιναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, τα συνδικάτα, οι διαδικασίες και οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων και των αγωνιστών. Περιεχόμενο, στόχοι και αιτήματα ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης και της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του καπιταλισμού.

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός είναι έκφραση και απαραίτητο συμπλήρωμα των πιο βάρβαρων, των πιο μαύρων και κανιβαλικών πολιτικών μέτρων που παίρνονται για τη σωτηρία και ανάταξη των κερδών του κεφαλαίου ως απάντηση στην κρίση του συστήματός του. Απέναντι στον κοινωνικό μεσαίωνα, απέναντι στην σύγχρονη «χούντα» της αγοράς, του κεφαλαίου, των δανειστών, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους, χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα ανατροπής όλου του μαύρου μετώπου και της πολιτικής του. Απαιτείται, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις, να αναβαθμίσουν την πάλη, τα αιτήματα, τον συντονισμό τους, υπερασπίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο λαός και οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες και αίμα. Για το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Για το δικαίωμα στην αντίσταση και πάλη, την ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Για το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του, κόντρα στους σιδερόφραχτους νόμους της αγοράς, τη φυλακή της Ε.Ε., το σιδερένιο χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών και των φασιστικών συμμοριών οργάνων του συστήματος.

Η μάχη για την υπεράσπιση της απεργίας και του δικαιώματος του αγώνα είναι μάχη ενάντια στην συνολική πολιτική του μαύρου μετώπου. Τώρα να απαιτήσουμε: έξω το κράτος και η κυβέρνηση από τα συνδικάτα. Όχι στον κρατικο-κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ελεύθερος συνδικαλισμός και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Απαγόρευση του λοκ-άουτ και των νόμων που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες. Απαγόρευση-κατάργηση του μέτρου της επιστράτευσης-επίταξης εργαζομένων. Καμία διαδήλωση – συγκέντρωση παράνομη.

  • Για τις εργατικές λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα που απαιτεί η εποχή μας.
  • Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα και των εργαζομένων!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 8/7/2014