Κάλεσμα για ταξική διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017

 Το «μπλοκ της Καμάρας» παρών στις 9 Σεπτέμβρη

 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την εργατική διαδήλωση στη φετινή ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ήδη διακινείται πλατιά κείμενο υπογραφών ταξικών συνδικαλιστών για ανεξάρτητη ταξική αντικυβερνητική διαδήλωση σωματείων και εργαζομένων, σε αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές φιέστες αλλά και τον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΕΚΘ κ.α.

Σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε πρωτοβάθμια σωματεία, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με τελική απόληξη την πρώτη μεγάλη ανεξάρτητη εργατική διαδήλωση της «νέας» χρονιάς με τόπο αφετηρίας όπως έχει καθιερωθεί την Καμάρα.

Στο «κάλεσμα συνδικαλιστών και μελών εργατικών συλλογικοτήτων για τη διοργάνωση ταξικής διαδήλωσης στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017» εκτιμάται ότι η μεγάλη περσινή συγκέντρωση και διαδήλωση της Καμάρας έπιασε το νήμα από σημαντικούς αγώνες της περιόδου. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «το “μπλοκ της Καμάρας” αποτύπωσε ένα ευρύτατο φάσμα συσπείρωσης ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων, σωματείων και αγωνιστικών συλλογικοτήτων με ποικιλία εμπειριών και στόχων».

Είναι ανάγκη των καιρών το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να γίνει επικίνδυνο για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ συνολικά. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά. Με σύνδεση των «μικρών» και καθημερινών μαχών με τη συνολική αντιπαράθεση με την αστική στρατηγική υπέρβασης της κρίσης, τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου, την πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το κάλεσμα θέτει επιπλέον το καθήκον το «μπλοκ της Καμάρας» αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν, να ανιχνεύσει και να κατακτήσει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και δομές στη λειτουργία ενός ταξικού κέντρου αγώνα, με τη συμμετοχή αγωνιστικών ταξικών σωματείων, σύνδεσής του με όλες τις αγωνιστικές συλλογικότητες, τις επιτροπές αγώνα που είτε δρουν, είτε εμφανίζονται στη δράση με αφορμή κάποιο θέμα.

Στο τέλος Αυγούστου θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και αλλού, ώστε και φέτος η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 9Σεπτέμβρη του 2017 με διοργάνωση από ταξικά σωματεία, αγωνιστικές συλλογικότητες και επιτροπές αγώνα θα είναι ένα ακόμα βήμα στο δρόμο της ταξικής ανασυγκρότησης και του ανυποχώρητου αγώνα.