Η σύναξις των τριών αρχηγών και το σχέδιο εξόντωσης του εχθρού-λαού

Εικόνες όπως η παραπάνω φωτογραφία έκαναν το γύρο του κόσμου. Είναι "κανονικοί" έλληνες πολίτες, προχθές, στην Αθήνα. Είναι η Ελλάδα του 2013, η Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, του λαού. Συνοστισμός και αγωνία για μια σακούλα δωρεάν πορτοκάλια που μοίρασαν οι παραγωγοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης... 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να συνηδητοποιήσουν ότι το σχέδιο της κυβέρνσησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, του κεφαλαίου -ντόπιου και ξένου- οδηγεί στην εξαθλίωση. Ότι εικόνες σαν κι αυτές θα είναι μόνιμο μοτίβο στην καθημερινή ζωή μας αν δεν τους ανατρέψουμε. Η "ανάπτυξη" και ανάκαμψη που τάζουν, είναι ανάκαμψη των κερδών των καπιταλιστών και ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη γι΄ αυτό. Η ανάκαμψη και ανάπτυξή τους, σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση για την εργαζόμενη πλειοψηφία. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της για την συνάντηση των 3 αρχηγών της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης, η οποία είχε ως θέμα την προώθηση της βάρβαρης πολιτικής τους, τονίζει:

"Μέσα, οι τρεις αρχηγοί της κυβέρνησης συζητούσαν για την… «ανάπτυξη»! Έξω, χιλιάδες πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης, συνωστίζονταν για μια σακούλα πορτοκάλια.

Μέσα, συζητούσαν "μέτρα για την ανεργία". Έξω, επιστράτευσαν για δεύτερη φορά εργαζόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κοινοβουλευτική χούντα.

Μέσα, συζητούσαν για "το σύγχρονο φορολογικό νομοσχέδιο". Έξω, 30% των Ελλήνων είναι άνεργοι, η εξαθλίωση είναι καθημερινή ατζέντα, οι αυτοκτονίες ημερήσια διάταξη.

Μέσα, διαπίστωναν "τόνωση της αγοράς". Έξω, μεγαλοεπιχειρηματίες απειλούσαν δημοσιογράφους επειδή αποκαλύπτουν το ρόλο τους.

Όλο και πιο καθαρά η τρικομματική χούντα δείχνει τις άγριες διαθέσεις της: διάλυση της κοινωνίας, τσουνάμι αυταρχισμού και απολυταρχίας, περισσότεροι και σκληρότεροι φόροι, κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, ασέλγεια σε βάρος κάθε δημοκρατικής ελευθερίας. Με στρατιωτική συνέπεια εφαρμόζουν το σχέδιο της τρόικας για την εξόντωση του λαού, με δουλική υποταγή για τη δημιουργία ενός κόσμου φτιαγμένου αποκλειστικά και μόνο για το κεφάλαιο.

Θα κάνουν πολλές τέτοιες συνάξεις, εάν τα απλωμένα χέρια, που χτες επαιτούσαν για μια σακούλα τρόφιμα, δε γίνουν γροθιές για να απαιτήσουν τη ζωή που τους κλέβουν οι τρεις υπηρέτες του κεφαλαίου και της τρόικας.
Εάν η Αριστερά δεν σηκώσει το γάντι της σύγκρουσης, οι τρεις αρχηγοί θα μπορούν ανενόχλητοι να επιστρατεύουν μια ολόκληρη κοινωνία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των τραπεζών."