Η δόση ΕΕ-ΔΝΤ προαπαιτεί απολύσεις τώρα και μινι-μνημόνιο!

Να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία.

Η «συμφωνία» της τρόικας με την «νέα» συγκυβέρνση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να πάρουν τη δόση... τους οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο, δεν είναι καμία επιτυχία για το λαό και τους εργαζόμενους. Αντίθετα, προϋποθέτει νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα και άμεση εφαρμογή των βάρβαρων νόμων και αποφάσεων, αλλά και ένα μίνι νέο μνημόνιο, το οποίο η άθλια συγκυβέρνηση σκοπεύει να περάσει με τις γνωστές πια διαδικασίες του κατεπείγοντως πολύ άμεσα.

Προαπαιτούμενα για να πάρουν τη δόση Σαμαράς και Βενιζέλος πρός όφελος του κεφαλαίου, είναι κωδικά:

15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άμεσα και 12.500 διαθεσιμότητες, οι οποίες ανακοινώθηκαν ήδη από την κυβέρνηση και αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους των ΟΤΑ και υπουργείων, με αρχή κάποιες χιλιάδες μέσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο(!). Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα (με έμφαση στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και εβδομάδα 6 ημερών), την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου με κατάργηση της αμοιβής υπερωριών και του 8-ωρου, περικοπές στην υγεία, επίσπευση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι τις 15 Ιουλίου κ.ά.  Άλλες δεξαμενές απ’ όπου θα προέλθουν οι απολύσεις είναι η ΕΡΤ (με την κυβέρνηση να δηλώνει περιχαρής που η τρόικα δέχτηκε να συμπεριλάβει τις 2.656 απολύσεις στο σύνολο) και ο όμιλος των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) για τον οποίο προκρίνεται επίσης το σενάριο του ξαφνικού θανάτου.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή ως μίνι-Μνημόνιο τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα για να δώσει την έγκρισή της ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 8,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,1 προέρχονται από την ΕΕ. Αυτά που η κυβέρνηση ωστόσο επιχειρεί να αποκρύψει είναι άλλα: Ότι τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα και θα ενσωματωθούν σε ένα νέο πολυνομοσχέδιο, ακόμη και στην πιο ήπια εκδοχή τους, θα έχουν τεράστιο κοινωνικό κόστος, την ίδια ώρα που όσοι διαθέτουν πλούτο θα συνεχίζουν να ξεγλιστρούν από τις δαγκάνες της εφορίας, κοινή μάλιστα συναινέσει τρόικας και κυβέρνησης, που όταν πρόκειται για τους κοινωνικά αδύνατους, επιδίδονται σε πλειοδοσία αυταρχισμού.

Απαιτείται άμεσα ένας νέος γύρος αναμέτρησης με την επίθεση του κεφαλαίου και την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας εργοδοσίας-ΕΕ-ΔΝΤ. Μια αντεπίθεση που θα τους ανατρέψει όσο γρηγορότερα γίνεται, με ένα πολιτικά επικίνδυνο, μαζικό μαχητικό εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει ρήγματα και ανατροπές, θα έχει νίκες και κατακτήσεις, ώστε να επιβιώσει η εργατική τάξη και να ανοίξει ο δρόμος για την συνολική αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της πολιτικής που φέρνει η αστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση. Όλοι στον αγώνα, στις κινητοποιήσεις κλάδων και εργοστασίων, για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, για έναν νέο ξεσηκωμό του λαού! Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές, αυταπάτες για εκλογικές λύσεις ή «άσφαιρες» διαμαρτυρίες και μοναχικές πορείες!