Η βία και η τρομοκρατία ενάντια στους διαδηλωτές δε λυγίζει τους εργαζόμενους

Η κοινοβουλευτική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χτύπησε βάναυσα τις συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το μεσημέρι της Παρασκευής 28/2 από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και απολυμένες καθαρίστριες στα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και μπροστά στη Βουλή. Διμοιρίες ΜΑΤ πραγματοποίησαν δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών, τραυμάτισαν τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Θ. Μπαλασόπουλο και τον Χρίστο Ευθυμίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Δημητρίου (και οι δυο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό»), και συνέλαβαν τον Θέμη Κοτσυφάκη πρόεδρο της ΟΛΜΕ και τον Γρηγόρη Καλομοίρη μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, απολυμένες καθαρίστριες Υπ. Οικ. και αντιπροσωπεία των απολυμένων της ΕΡΤ, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ως διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία των απεσταλμένων της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Για να φυγαδεύσει τους τροϊκανούς καθώς αποχωρούσαν από το Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση διέταξε μεθοδευμένη χημική επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου και πάλι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με σπρει-χημικά και προπυλακισμούς για να περιορίσουν τους διαδηλωτές στο απέναντι πεζοδρόμιο

Στις 2.30 μ.μ. οι διαδηλωτές αποχώρησαν από του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Απέναντι από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τα ΜΑΤ χτύπησαν ξανά με σπρωξίματα και σπρέι-χημικά για να τους διαλύσου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της για την σημερινή επίθεση της κυβέρνησης τονίζει: 

Καμιά Απόλυση – Η βία και η τρομοκρατία ενάντια στους διαδηλωτές δε λυγίζει τους εργαζόμενους!

Με διαρκή βία απάντησε η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου που επιτέθηκε με τα ΜΑΤ στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων που παλεύουν να σώσουν το ψωμί τους. 

Καταγγέλουμε τον ξυλοδαρμό, τους τραυματισμούς και τις προσαγωγές του Θ. Μπαλασόποπουλου, του Γ. Καλομοίρη και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζόμενων που τόλμησαν να «λερώσουν» το χαλί που έστρωσε ο Μητσοτάκης και ο Στουρνάρας για να περάσουν οι τροϊκανοί υπάλληλοι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η βάρβαρη πολιτική των απολύσεων που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και ξηλώνει τις δημόσιες υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα, θα έχει απάντηση νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες των εργαζομένων.

Είναι ώρα να ξεπεραστούν λογικές για αγώνες διαμαρτυρίες, εκλογική αναμονή και αποδοχή τελικά σαν τετελεσμένων των καταστροφικών επιλογών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Πανεργατικός συντονισμός, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παλλαϊκή πάλη για να ρίξουμε τη μισητή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

  • Να διώξουμε την τροϊκα και τους οικονομικούς δολοφόνους των δανειστών
  • Να καταργήσουμε τα μνημόνια  και τους νόμους που τα συνοδεύουν
  • Να διαγράψουμε το χρέος
  • Να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ