Ευρωκοινοβούλιο ωμά αντικομμουνιστικό

 

«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (…) ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου», δηλαδή του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, άρα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο «ολοκληρωτισμών». Ποιος τα λέει αυτά; Μα το λίκνο της ...ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ψήφους 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά! Πρόκειται για ωμό αντικομμουνιστικό ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές. Εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξισωθεί ο φασισμός με τον κομμουνισμό, να δοθεί προληπτικό κτύπημα στις κομμουνιστικές τάσεις του 21ου αιώνα.

Το ψήφισμα μιλά για «σοβιετική κατοχή» της Αν. Ευρώπης. Δεν μένει μόνο στο ξαναγράψιμο της ιστορίας. Έχει πιο άμεσους (και προσοδοφόρους) στόχους. «Καλεί την Επιτροπή να διαθέσει επαρκή χρηματοδοτικά κονδύλια για την απότιση φόρου τιμής και τη μνήμη των θυμάτων του ολοκληρωτισμού…». Επίσης, «καταδικάζει τη διάδοση, μέσα στην ΕΕ, ολοκληρωτικών ιδεολογιών, όπως ο ναζισμός και ο σταλινισμός», «υπενθυμίζοντας» την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων σε διάφορες χώρες!

Υπέρ του κατάπτυστου ψηφίσματος ψήφισαν προκλητικά η Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και ο Ε. Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, κατά το ΚΚΕ, η  Μαρία Σπυράκη (ΝΔ) και Ν. Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ), ενώ οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είτε απείχαν είτε έριξαν λευκό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν μόνο οι Δ. Παπαδημούλης. Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου! Οι νεοναζί Γ. Λαγός (λευκό) και Αθ. Κωνσταντίνου (αποχή) μάλλον το ήθελαν πιο αντικομμουνιστικό.