Επίθεση σε συνδικαλιστές στο υπουργείο Εργασίας. Τραυματίες και προσαγωγές

Ο κυβερνητικός και κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός εναντίων των εργατικών αγώνων συνεχίζεται. Επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που συμβολικά κατέλαβαν το γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου Εργασίας το πρωί, κατά την αποχώρησή τους! Η κυβέρνηση φοβάται τόσο πολύ την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων που απαντά με βία και καταστολή ακόμη και απέναντι σε συμβολικές κινήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας! Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης 8 τραυματίες εργαζόμενοι και 35 προσαγωγές συνδικαλιστών, που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις! Με πορεία στη ΓΑΔΑ απάντησαν άμεσα οι διαδηλωτές, με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα για "διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές".

Την επίθεση και τις συλλήψεις καταδικάζουν το ΝΑΡ και η ν.ΚΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και δεκάδες ταξικά σωματεία και σύλλογοι και ζητούν την άμεση απελευθέρωση και πάυση κάθε δίωξης των συνδικαλιστών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού εργασίας πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε με θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα "οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων", αναγγέλοντας νέες αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "Η ανάπτυξη του κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης του μνημονίου, του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ταξική ενότητα στο εργατικό κίνημα και η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς έχουν τεράστια δύναμη για να στείλουν τη συμμορία που μας κυβερνάει στα αζήτητα".

Συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 31/1 στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου θα μεταφερθούν οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές.