Εκδήλωση ΝΑΡ για το πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης

Διαβάστε εδώ την Πρόταση διαλόγου και συστράτευσης για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωση

Διαβάστε εδώ την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση παρουσιάζει την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ την πρότασή του για την συγκρότηση Πρωτοβουλίας διαλόγου και συσπείρωσης δυνάμεων για το σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Τα πρώτα βήματα έγιναν με συσκέψεις σε μια σειρά γειτονιές και πόλεις, την έκδοση της πρότασης του ΝΑΡ, την διακίνηση της Πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης που αποτελεί την θεωρητική βάση και πρόταση συμβολής του ΝΑΡ στην υπόθεση της συσπείρωσης δυνάμεων για το πρόγραμμα και το κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Επίσης, δημιουργήθηκε η πρώτη Πρωτοβουλία στη Δυτική Αθήνα, ενώ σημαντικό βήμα ήταν και η έκδοση της θεωρητικής και πολιτικής επιθεώρησης «Τετράδια Μαρξισμού για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση» που ξεκίνησε τον Ιούνιο 2016.

Με την εκδήλωση της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, ξεκινάει μια νέα φάση, με εντατικοποίηση των προσπαθειών και προώθηση έμπρακτων βημάτων, ώστε να ανοίξει πλατιά η συζήτηση μέσα στους αγωνιστές, να συσπειρωθούν δυνάμεις και να αποτυπωθούν σε πόλεις και κλάδους οι μορφές συσπείρωσης και οι Πρωτοβουλίες για το σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης.

Στην εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Β στις 7.00 μ.μ. θα μιλήσουν:

  • Ο Γιάννης Ελαφρός, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ, που θα παρουσιάσει το πολιτικό περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, αλλά και ένα σχέδιο για το πως μπορεί να γίνει και να προχωρήσει.
  • Η Μαρία Καραμπέλη, μέλος του Κ.Σ. της ν.Κ.Α. που θα αναφερθεί  στην αναγκαία συμβολή των δυνάμεων της νεολαίας στην υπόθεση του προγράμματος και κόμματος.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να τοποθετηθούν και θα πάρουν το λόγο εκπρόσωποι πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία, καθώς και αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της μαχόμενης κομμουνιστικής Αριστεράς.

Μεταξύ άλλων, θα παρέμβουν:

Ο Δημήτρης Μπλάνας από την ΑΡΙΣ, ο Μιχάλης Βαφειάδης από το ΕΚΚΕ, ο Παντελής Βαϊνάς από την ΕΠΠΔ, ο Λευτέρης Σιδέρης από την «Πρωτοβουλία Δυτικής Αθήνας για το νέο πρόγραμμα και κόμμα», ο Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΜΕΝ), ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός, ο Δημήτρης Μπελαντής, νομικός, ο Γιώργος Μανιάτης, πανεπιστημιακός, και άλλοι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος.