Εκδήλωση Αναιρέσεις 2018, δεύτερη μέρα: Οι αγώνες των λαών θα σιγήσουν τα πολυβόλα τους!

Τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα. Οι πολεμικές συγκρούσεις –σε αντίθεση με ότι προέβλεπαν οι αστοί αναλυτές μετά το 1989- έχουν πολλαπλασιαστεί και είναι διαρκείς! Ο πόλεμος έχει γίνει δεύτερη φύση της σύγχρονης εποχής του καπιταλισμού.

Τα απανωτά επεισόδια του τελευταίου διαστήματος, η όξυνση της πολεμικής ρητορείας, η όξυνση του εθνικισμού (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια με αφορμή το «μακεδονικό») επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους. Η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων. Οι λαοί δεν θα οδηγηθούν στη σφαγή για το αν την ΑΟΖ θα την εκμεταλλευτεί η NOBBLE ή η ROSNEFT, Έλληνες ή Τούρκοι καπιταλιστές.

Η ειρήνη μεταξύ των λαών μπορεί να κατακτηθεί μόνο στο βαθμό που παίρνει προβάδισμα η αλληλεγγύη των εργαζόμενων και των φτωχών. Η ταξική, διεθνιστική πάλη για την ειρήνη και την ήττα της αστικής στρατηγικής είναι επιτακτικό καθήκον και οργανικό στοιχείο της πάλης του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Οι αγώνες των λαών θα σιγήσουν τα πολυβόλα τους!

Σας περιμένουμε στην εκδήλωση-συζήτησή μας στο Φεστιβάλ.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, στον χώρο κεντρικών εκδηλώσεων-συζητήσεων του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2018, Γεωπονική σχολή-Αθήνα

Ώρα έναρξης: 19.30

Ομιλητές:

Nikola ignatevski, μελος K.E. Levica (Δημοκρατία της Μακεδονίας)

Mustafa Yalciner, Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (EMEP, Τουρκία)

Mohammed Khatib, Λαϊκό Mέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

Γιάννης Ελαφρός, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση