Διήμερο διαλόγου ΑΝΤΑΡΣΥΑ: η κρίση, η Ε.Ε. και η Αριστερά

.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διήμερο διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Η κρίση, η Ε.Ε. και η Αριστερά. Μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος» το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φλεβάρη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο κατάμεστο -και τις 2 μέρες και στις 3 συζητήσεις- μεγάλο αμφιθέατρο της Παντείου πραγματοποιήθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών. Οι εισηγήσεις συνέβαλλαν στην συζήτηση του θέματος και την πολιτική και θεωρητική ανάπτυξη των ζητημάτων της κρίσης, της ΕΕ και του χρέους. Εισηγήσεις έκαναν γνωστοί οικονομολόγοι, εκπροσώποι και αγωνιστές της Αριστεράς ενώ συμμετείχε επίσης ο Αλαίν Κριβίν από το NPA Γαλλίας και χαιρέτησε στέλεχος του EMEP Τουρκίας.
Από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπήρξε η δέσμευση για συνέχιση πρωτοβουλιών διαλόγου για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, αλλά και πρωτοβουλίες κοινής ανατρεπτικής δράσης μέσα στο μαζικό κίνημα με όλες τις δυνάμεις του αγώνα. Στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι να ενισχυθεί το πολιτικό περιεχόμενο των αγώνων, να γίνει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και η πρόταση για την αντικαπιταλιστική ανατροπή υπόθεση ευρύτερα των εργαζόμενων και του κινήματος.

 

Μπροστά στη βαθιά δομική κρίση απροσδιόριστης διάρκειας του καπιταλισμού, που η αντιμετώπισή της από αυτούς που τη δημιούργησαν την κάνει όλο και πιο καταστροφική, με την αξιοποίηση του χρέους ως βασικού εργαλείου για την κλιμάκωση της λεηλασίας του παραγόμενου πλούτου και την οριστική ισοπέδωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαών από τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, απ’ την ΟΝΕ – την ΕΕ – το ΔΝΤ και τις Κυβερνήσεις τους – μοναδική διέξοδος και ελπίδα είναι οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων στον κόσμο και τη χώρα μας, είναι τα μηνύματα της εξέγερσης που στέλνουν στις μέρες μας οι λαοί της Αιγύπτου, της Τυνησίας και άλλων αραβικών χωρών.

Όπως τονίζει το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το διήμερο διαλόγου «για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα που τη στηρίζει, για να ανοίξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής έχουμε ανάγκη απ’ την ακόμα πιο βαθιά αποκάλυψη των αιτιών της κρίσης, της προγραμματικής μας πρότασης και των στόχων μας.»

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

 

. 
Παρασκευή 25/2 στις 6.00 μ.μ.: Κρίση του καπιταλισμού και κρίση του χρέους                                                 
Ομιλητές: Λ. Βατικιώτης, Α. Βούλγαρης, Δ. Θανασούλας, Σ. Κοντογιάννης. Κ. Λαπαβίτσας, Σ. Μαρκέτος, Χ. Μπίστης
.
Σάββατο 26/2 στις 5.00 μ.μ.: Η ΕΕ και η Αριστερά
Ομιλητές: Ν.Βαλαβάνη, Π. Γκαργκάνας, Δ. Δεσύλλας, Σ. Κουβελάκης, Αλέν Κριβίν, Δ.Σαραφιανός
.
Σάββατο 26/2 στις 7.00 μ.μ.: Το εργατικό κίνημα και η Αντικαπιταλιστική Προοπτική
Ομιλητές: Θ. Διαβολάκης, Π. Κωσταντίνου, Π. Λαφαζάνης, Χ. Σελιανίτης, Π. Σωτήρης, Α. Χάγιος
Μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των εισηγητών θα υπάρχει χρόνος για διάλογο και συμπεράσματα