ΔΕΘ: Για μαχητική αρχή αντεπίθεσης. Συγκέντρωση Καμάρα 7/9

Μαζικό κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ απευθύνουν ταξικοί συνδικαλιστές, σωματεία και συλλογικότητες. Σε κλίμα μάχης απέναντι στον κοινωνικό πόλεμο της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, αλλά και τον στρατιωτικό πόλεμο της σχεδιαζόμενης επέμβασης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, ήδη ξεδιπλώνονται πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους και χώρους, όπως η εκπαίδευση, οι ΟΤΑ, η Υγεία, κ.α.

Συνέντευξη τύπου έδωσαν συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις που ήδη ξεκίνησαν, με μεγάλη απογευματινή πορεία χιλιάδων εκπαιδευτικών στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστούν  σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα αποτελέσουν την αρχή για μαζικούς αγώνες ανατροπής. Όπως υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές «Φτάνουν πια οι αγώνες διαμαρτυρίας τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τώρα είναι ώρα της σύγκρουσης!»

Επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστές από πολλά σωματεία και συλλογικότητες του ταξικού ρεύματος καλούν σε ανεξάρτητη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα. Πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες βρίσκονται σε συνεννόηση για συνάντηση και κοινή διαδήλωση με τα κινήματα αλληλεγγύης και τους κατοίκους της Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση στην Αγ. Σοφία. Είναι ώρα οργάνωσης της γενικής αντεπίθεσης του λαϊκού και εργατικού κινήματος με όπλο ένα ανατρεπτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και πάλη. Οι ζωντανές και ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν και πρέπει να συναντηθούν στους δρόμους της μάχης, γυρίζοντας την πλάτη στις υποταγμένες και συνένοχες ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων Ομοσπονδιών που δεν μπορούν, δεν θέλουν και δεν θα οργανώσουν κανέναν αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής, αλλά παίζουν και θα παίξουν πάλι, στις πιο κρίσιμες στιγμές των αγώνων, το ρόλο της υπονόμευσης, της διάσπασης των αγώνων και των εργαζόμενων, του ξεπουλήματος και της αποκλιμάκωσης, της καθήλωσης του περιεχομένου και των αιτημάτων των εργαζομένων. Με αυτές τις δυνάμεις και ηγεσίες δεν χρειάζεται καμία ενότητα, δεν μπορεί να γίνει καμία αντεπίθεση! Οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπίσουν επίσης την αυτοτέλεια και την μαχητικότητα των κινητοποιήσεών τους και απέναντι σε κάθε προσπάθεια «καπέλου» από σχεδιασμούς δυνάμεων που θέλουν να εμφανιστούν ως «εκφραστές» του κινήματος για τα μικροκομματικά, κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά σχέδιά τους!

Αντίθετα, θα πρέπει να συναντηθούν οι κλάδοι και εργαζόμενοι που οργανώνουν τις μάχες, οι εκπαιδευτικοί και οι ΟΤΑ, οι υγειονομικοί και τα εργοστάσια που κλείνουν, οι απολυμένοι και οι μαθητές. Βήμα για ένα μεγάλο, μαζικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με την ενότητα των εργαζομένων πάνω σε ένα μαχητικό και ανατρεπτικό διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα πάλης, κόντρα στο συμβιβασμό και το «ρεαλισμό» των καθεστωτικών δυνάμεων αλλά και του νέου ρεφορμισμού.

Από την άλλη, οι απούσες και υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν τη γνωστή συγκέντρωση της γραφειοκρατίας (Άγαλμα Βενιζέλου), ενώ φιέστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «εμφάνιση» Τσίπρα προωθούν για την ίδια συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Πλ. Αριστοτέλους.

Το ΝΑΡ, η ν.Κ.Α., σχήματα και συλλογικότητες του αγώνα, δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Καμάρας, με κινητοποίηση από πολλές πόλεις.

Εξάλλου, μαζική ήταν η σύσκεψη συνδικαλιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/8 στο Πολυτεχνείο. Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός της παρέμβασης του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις πλούσιες εξελίξεις και τα μέτωπα του αγώνα, για να προωθηθεί αποτελεσματικά η γραμμή του πανεργατικού-παλλαϊκού ξεσηκωμού, της απεργιακής κλιμάκωσης με την προώθηση και μαζική προβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματος που σήμερα είναι τόσο αναγκαίο όσο για την αγωνιζόμενη εργατική τάξη και το λαό, απαραίτητο όπλο στη μάχη για τη συνολική ανατροπή τόσο της κυβέρνησης και της πολιτικής της, όσο και της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου. Στη σύσκεψη ήρθε ζωντανή και πλούσια εμπειρία από κλάδους και χώρους δουλειάς, συζητήθηκαν βήματα για την καλύτερη και συντονισμένη παρέμβαση του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ καταλήχθηκε προσωρινή γραμματεία συνδικαλιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία θα οργανώσει παραπέρα τη συζήτηση και θα οργανώσει πιο συνολική εργατική σύσκεψη το ερχόμενο διάστημα.