Απεργία 18/2: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή - Συγκέντρωση Χαυτεία

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑ10.30 π.μ. ΧΑΥΤΕΙΑ

Σε συμμετοχή στην Απεργία στις 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΝΔ καλούν οι ταξικές δυνάμεις και η αντικαπιταλιστική Αριστερά. Απόφαση για την Απεργία της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου έχουν πάρει δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το συνέδριο του ΕΚΑ με πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων, το ΕΚ Πειραιά, αλλά και άλλων πόλεων, ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ. Αντίθετα η ΓΣΕΕ σε ένα ακόμα ρεσιτάλ προκλητικότητας, στην συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησής της πήρε απόφαση για τη διεξαγωγή μονοήμερου (!) συνέδριου κάλπης με προστασία των ΜΑΤ στις 25/2, αλλά όχι για Απεργία, καλώντας σε απεργοσπασία και αφήνοντας στο απυρόβλητο το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζει ότι "Το αντισφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί ένα ακόμη δώρο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις και την εργοδοσία, καταργώντας το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης." και καλεί "Στηρίζουμε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων στις 13/2 και επιδιώκουμε την επέκταση και συντονισμό σε όλους τους κλάδους. Δίνουμε τη μάχη για μαζική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18/2. Απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση, για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, επιχειρηματιών, κυβερνήσεων και ΕΕ στον κόσμο της εργασίας." Διαβάστε ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πατώντας εδώ 

Από την πλευρά της η "Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων" καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου). Στα Χαυτεία καλούν επίσης τα Σωματεία που διοργανώνουν την διακλαδική Απεργία στις 19 Μάρτη και μια σειρά εργατικές συλλογικότητες και ταξικές δυνάμεις. Διαβάστε ολόκληρη την Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Σωματείων":

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι  κομμένο και ραμμένο στις επιταγές του ΔΝΤ της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Το νομοσχέδιο Βρούτση θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας 20ετίας, ενώ αποτελεί  δώρο προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και την εργοδοσία.  

Στο πλαίσιο ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος διχοτομεί την σύνταξη σε ανταποδοτική (μη εγγυημένη κρατικά) και σε ένα  «εθνικό» επίδομα πείνας και εξαθλίωσης. Διατηρεί τα εξοντωτικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον ν.4336/15 του ΣΥΡΙΖΑ (τρίτο μνημόνιο). Διατηρεί τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Ενσωματώνει το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση)  στον ΕΦΚΑ  ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή πλήρη κατάργησή του, ενώ εντάσσονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά του. Διατηρεί και επεκτείνει τη λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δις ευρώ) χωρίς καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.

Οι συντελεστές αναπλήρωσης για το ανταποδοτικό μέρος παραμένουν αυτοί  που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου (εξευτελιστικά περικομμένοι σε σχέση με το παρελθόν) και σε συνδυασμό με το ότι ο συντάξιμος μισθός υπολογίζεται όχι με την τελευταία (καλύτερη) 5ετία αλλά με το μέσο όρο ολόκληρου του εργάσιμου βίου, σφαγιάζουν το σύνολο της σύνταξης – όπως και των μισθών - για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Από την άλλη μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές ως «επενδυτικό κίνητρο».

Καταργεί οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010 – 2012.

Όχι απλά δεν επεκτείνονται αλλά δρομολογείται η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων. Οι υγειονομικές εισφορές καταληστεύονται υπέρ των ιδιωτικών αλυσίδων μέσα από τη   συγκρότηση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υγείας ΕΣΥ-ιδιωτών παρόχων-ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΔΙΤ).

Οι ρυθμίσεις για αυτοαπασχολούμενους & μπλοκάκια είναι μια σαφής επιλογή στην κατεύθυνση ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης. Οι όποιες μικρές αυξήσεις, σε αντίθεση με την προπαγάνδα κυβέρνησης ΜΜΕ, αφορούν μόνο όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ενώ για τους «παλιούς συνταξιούχους θα απορροφηθούν από την «προσωπική διαφορά».

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΒΡΟΥΤΣΗ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην ανταποδοτικότητα και στην ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση

  • Να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι .

  • Άρση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, ή με 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας.

  • Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και επέκταση τους

  • Όχι στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις σε ρήξη με τα κέρδη και τη δημοσιονομική κανονικότητα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

  • Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

  • Αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες για την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς σε συντονισμό και κοινή δράση μέσα από τα ταξικά, αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκρουση με τα όρια που βάζει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που συμφωνεί με τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ, καλεί σε απεργοσπασία και προετοιμάζεται για μονοήμερο συνέδριο, με την φύλαξη των ΜΑΤ.

Να δώσουμε την μάχη παντού για μαχητική πανεργατική απεργία στις 18 Φλεβάρη, με προοπτική κλιμάκωσης μέχρι να αποσυρθεί το αντισφαλιστικό έκτρωμα. Όχι σε  μια ακόμη άσφαιρη διαμαρτυρία ήττας.

Δίνουμε τη μάχη για μαζική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18/2

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στα ΧΑΥΤΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό