Ανεπιθύμητος ο Τράμπ και οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ στα Χανιά!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 ΣΤΙΣ 11.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αστικού τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, θα προσγειωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Ιούνη) στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα! Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που συνεχίζει με τον πιο επιθετικό τρόπο τις πολιτικές εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων με ακροδεξιό προσωπείο, που, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις άλλων ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης, επεκτείνει τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, που σκορπά το θάνατο σε χιλιάδες αμάχους σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι ανεπιθύμητος στα Χανιά!

Οι συνεχόμενες διαδρομές, τα τελευταία χρόνια, από και προς τη Σούδα, αεροπλανοφόρων και πολεμικών αεροσκαφών με χιλιάδες ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους να εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της βάσης και κυκλοφορούν στα Χανιά μετατρέποντας την πόλη σε άνδρο φονιάδων με τις ευλογίες του δήμου και του ντόπιου κεφαλαίου στο όνομα του τουρισμού, τείνουν να κάνουν νόμο αυτή την κατάσταση, παρά τη δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας του χανιώτικου λαού.

Η άφιξη του Τραμπ έρχεται να αποδείξει με τον πιο προφανή τρόπο την συνεργασία που έχει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία οξύνει την επικίνδυνη πολιτική ευθυγράμμισης με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στη διεκδίκηση των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους στην ευρύτερη περιοχή, συνολικότερα την οικονομική και γεωπολιτική της αναβάθμιση. Διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και σ’αυτά τα πλαίσια διαπραγματεύεται με τα γειτονικά κράτη. Προχωρεί ήδη σε ένα δυσβάσταχτο πρόγραμμα εξοπλισμών, κυρίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν οξύνει την «αναθεωρητική φιλολογία», και διατυπώνει πιο ανοιχτά την πολεμική απειλή, ακόμα και για κατάληψη εδαφών, παράλληλα με το δικό της πρόγραμμα εξοπλισμών-μαμούθ από Ρωσία και ΗΠΑ.

Η αριστερά, το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα στην Ελλάδα, την Τουρκία και όλες τις χώρες των Βαλκανίων πρέπει να βροντοφωνάξει:

Η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι λαοί δεν θα οδηγηθούν στη σφαγή για το αν την ΑΟΖ θα την εκμεταλλευτεί η NOBBLE ή η ROSNEFT, και όποιοι καπιταλιστές.

Είναι επιτακτική ανάγκη ενός ενωτικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος. Ενός κινήματος υπεράσπισης της ειρήνης, για την αποτροπή του πολέμου και κάθε πολεμικού τυχοδιωκτισμού, ενάντια στην πολιτική, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών. Οι εκπρόσωποι αυτών είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι!

Ο χανιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι και η πληττόμενη νεολαία της πόλης να μην ανεχτούν τον Τραμπ, το ΝΑΤΟ και τη βάση της Σούδας. Δεν ανεχόμαστε ούτε αυτούς, ούτε τους πολέμους τους, ούτε την πολιτική τους!

  • ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!
  • ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

Καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 9 Ιούνη στις 11:30 π.μ. Στην πλατεία Δημ. Αγοράς και σε εξόρμηση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές τις πόλης, μαζί με άλλες δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς των Χανίων!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οργανώσεις Χανίων