Ανακοίνωση της νΚΑ για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 2 Δεκέμβρη

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 2 Δεκέμβρη, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κατάθεση νέου νόμου-πλαίσιο.

Με τη μαζική τους συμμετοχή φοιτητές από όλη τη χώρα έστειλαν σαφές μήνυμα στα κυβερνητικά επιτελεία ότι στην προσπάθεια που κάνει η κ. Διαμαντοπούλου να σχεδιάσει τον περίφημο «εκπαιδευτικό Καλλικράτη» θα βρει μπροστά της το φοιτητικό κίνημα και ότι καλό θα ήταν να μη διανοηθούν οι κύριοι της κυβέρνησης να κατεβάσουν καν το αντιδραστικό, αντιλαϊκό, αντιεκπαιδευτικό τους έκτρωμα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου και του ΔΝΤ έδειξε σήμερα πώς αντιμετωπίζει τις νεολαιίστικες διεκδικήσεις φανερώνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Αντιμετώπισε τους φοιτητές που μάχονται για ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ζωή με γκλομπς, χημικά και ατέλειωτο ξύλο στέλνοντας μάλιστα 20 από αυτούς στο νοσοκομείο ενώ 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές, εκ των οποίων 2 μέλη της ν.Κ.Α, κατέληξαν προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

Η καταστολή δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα. Αντιθέτως,  αποτελεί μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει συναίσθηση της διογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και προσπαθεί να την εκμηδενίσει με ξύλο και τρομοκρατία. Η καταστολή δείχνει συγχρόνως την ανησυχία και το φόβο που διαπνέει τους «πάνω». Φοβούνται την κοινωνική οργή που συσσωρεύεται και γνωρίζουν καλά ότι οι αγώνες αυτοί δεν είναι παρά εικόνα από το κοντινό μέλλον.

Όλες οι χούντες έμοιαζαν κάποτε άτρωτες και παντοδύναμες. Όλες όμως ανεξαιρέτως κάποια στιγμή διαλύθηκαν κάτω από το βάρος του λαϊκού παράγοντα αφήνοντας μόνο μελανά σημάδια και αποτροπιασμό για όσους τις υπηρέτησαν. Η γενιά αυτή που της αρνούνται τα πάντα, που την αναγκάζουν να ζει «μισή ζωή», μπορεί με τους αγώνες της να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τη σύγχρονη χούντα ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- Κεφαλαίου
 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κατέβουν στο δρόμο! Η καταστολή δε μας τρομοκρατεί. Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές!

Όλοι στο συλλαλητήριο της 6ης Δεκέμβρη, μέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία 15/12.

 

νεολαία  Κομμουνιστική Απελευθέρωση