Ανακοίνωση για τις μαζικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ. Αντεπίθεση με κίνημα ανατροπής

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα και την πορεία πρός τη ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Με νέους αγώνες και ανατρεπτική πολιτική γραμμή να αντεπιτεθούμε και να απελευθερωθούμε από τον κοινωνικό μεσαίωνα και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και νέους που βγήκαν στο δρόμο το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη και υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον Σαμαρά και τις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Ιδιαίτερα το ανατρεπτικό πνεύμα και τη μαζικότητα της ταξικής συγκέντρωσης και κινητοποίησης στην Καμάρα, που δίνει το στίγμα της αναγκαίας αλλαγής σελίδας.  Για να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Για συνδικάτα διεκδικητικά, δημοκρατικά, μαχητικά, στα χέρια των εργαζομένων. Για νέους αγώνες, ενωτικούς και συντονισμένους, που θα συνενώνονται σε ένα πολιτικό κίνημα ανατροπής.

Μετά και τις Παρισινές “διαπραγματεύσεις” κυβέρνησης και Τρόικας γίνεται φανερό ότι στο άμεσο διάστημα η κοινωνία θα δεχτεί μια νέα ομοβροντία από βάρβαρα μέτρα και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις: από τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέχρι τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου και από τη νέα επίθεση στο ασφαλιστικό και τους μισθούς μέχρι τη ληστεία του ΕΝΦΙΑ και τις ιδιωτικοποιήσεις, το “μαύρο μέτωπο” κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ανοίγει το δρόμο στην κοινωνική καταβύθιση. Μόνοι ωφελημένοι οι τράπεζες και το κεφάλαιο συνολικά, που έτσι γλιτώνουν το κόστος της κρίσης και αυξάνουν τα κέρδη τους από το αίμα των εργαζόμενων. Αυτό ήταν και το στίγμα της ομιλίας Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ: ακόμα μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο (από 25% στο 15% η φορολόγηση των κερδών!), δηλαδή ακόμα περισσότερα κέρδη για την εργοδοσία από τη μία, αόριστες υποσχέσεις για… μείωση φόρου στο πετρέλαιο αν το εγκρίνει η τρόικα (!) από την άλλη, δηλαδή σταθερή αντιλαϊκή πολιτική, επίθεση στους εργαζόμενους, ένταση της βάρβαρης πολιτικής. 

Για να ζήσουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια, για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να έχει μέλλον η νεολαία, πρέπει να αντισταθούν, να ξεσηκωθούν, να ανατραπεί συνολικά αυτή η πολιτική! Ο μόνος δρόμος γι΄ αυτό είναι ένα μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα με σημαία τα αιτήματα των κοινωνικών αγώνων για δουλειά, υγεία, παιδεία, δημοκρατικά δικαιώματα, έτσι όπως καταγράφηκαν στους αγώνες που στάθηκαν αντίπαλο δέος στην άθλια συγκυβέρνηση και την εργοδοσία. Αυτό το κίνημα πρέπει να ενισχυθεί με πολιτικούς στόχους ενάντια στα στηρίγματα της πολιτικής των Μνημονίων, διεκδικώντας την ανατροπή της κυβέρνησης και του Μαύρου Μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των Μνημονίων και την έξοδο από ΕΕ και ευρώ. Ένα κίνημα που θα παλέψει ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, που με ευθύνη της ΕΕ και των ΗΠΑ, μαζί και της ελληνικής κυβέρνησης, απειλούν τους λαούς σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή. Που θα τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα αγωνιστικά και θα πάρει θέση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτός ο δρόμος για το εργατικό κίνημα μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τους εργαζόμενους στο τιμόνι, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και τον συντονισμό τους. Με τα συνδικάτα και τους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, με όργανα πάλης και επιβολής της λαϊκής θέλησης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και πόλεις, συνολικά στην κοινωνία.

Το περιεχόμενο αυτό του εργατικού κινήματος μπορεί να υπερασπιστεί μόνο ένα αγωνιστικό σχέδιο που θα ξεπερνά τους συμβολικούς αγώνες διαμαρτυρίας, τις κινητοποιήσεις που δε συντονίζονται και τις 24ωρες απεργίες χωρίς αύριο και σχέδιο κλιμάκωσης, το δρόμο δηλαδή που επιβάλλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ που στηρίζει την άθλια συγκυβέρνηση. Ξεπερνώντας τη γραφειοκρατική λογική του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στις συμβολικές διαμαρτυρίες και επενδύει στην εκλογική αναμονή, που όμως αποδεικνύεται καταστροφική, καθώς μέρα με τη μέρα χάνονται δικαιώματα. Σε παράλληλο δρόμο, το ΠΑΜΕ που δεν μπορεί να προχωρήσει στο διαχωρισμό από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στις μορφές πάλης, ρίχνοντας και αυτό την ευθύνη “στον κόσμο που δεν τραβάει”, αφού πρώτα όμως απογοητεύεται από την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.

Αντεπίθεση του κινήματος και των εργαζομένων! Ώρα να μιλήσουν τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας! Με ένα αναγεννημένο εργατικό κίνημα, ταξικό και δημοκρατικό, ανατρεπτικό και διεκδικητικό, που θα ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκουν στους εργαζόμενους. Σε αυτό το δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Σε αυτό το δρόμο θα συμβάλλει η αντικαπιταλιστική αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις της νέας κομμουνιστικής προοπτικής.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Γραφείο Τύπου, Θεσσαλονίκη 6/9/2014