Άμεση απελευθέρωση του ηγέτη του PFLP Ahmad Sa'adat από τις φυλακές του Ισραήλ

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ζητά την άμεση απελευθέρωση του Παλαιστίνιου ηγέτη, γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) Ahmad Sa'adat που κρατείται στις Ισραηλινές φυλακές από το Μάρτη του 2006. Το ΝΑΡ ενώνει τις δυνάμεις του με τους διεθνιστές όλου του κόσμου στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για την απελευθέρωση του αριστερού ηγέτη (15-22 Ιανουαρίου 2019), ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης.

Ο Ahmad Sa'adat είναι ένας από τους περισσότερους από 6.000 πολιτικούς κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές, καταδικάστηκε σε 30ετή φυλάκιση για τον αγώνα του για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου ήταν φυλακισμένος από την Παλαιστινιακή Αρχή στις φυλακές της Ιεριχούς, απ' όπου τον απήγαγαν με στρατιωτική επιχείρηση οι σιωνιστές.

Το ΝΑΡ θα συμβάλλει για την ανάδειξη της καμπάνιας, για την ενεργοποίηση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης Αριστεράς, για την ενημέρωση των μαζικών οργανώσεων λαού και νεολαίας, για την προβολή του αιτήματος της απελευθέρωσης του Παλαιστίνιου ηγέτη αλλά και όλων των πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές του Ισραήλ.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 14/1/2019